Vanderbilt bygger vidare på succén Omnis med nya funktioner

Omnis har i nästan 20 år haft en oöverträffad position som det ledande passersystemet i Sverige och Norge och systemet finns installerat för 135 000 dörrar på mer än 5 000 anläggningar. Som en del av ett kontinuerligt FoU-program (Forskning och utveckling) har Vanderbilt (tidigare Security Products från Siemens) meddelat att man lanserar Omnis 6.1 med omfattande toppmoderna och lättanvända funktioner. 

Omnis är känt som det mest kraftfulla, tillförlitliga, stabila och kostnadseffektiva godkända integrerade passersystemet på marknaden. Det bygger på en flexibel systemarkitektur som även möjliggör integrering av system från tredje part. De senaste revideringarna av Omnis är ett direkt resultat av feedback från installatörer och slutanvändare. Vanderbilt anordnar regelbundna paneldiskussioner där det finns möjlighet att komma med synpunkter om systemet och föreslå ytterligare förbättringar. Nästa evenemang hålls i Sverige i juni 2015.

En av nyheterna i Omnis 6.1 är möjligheten att helintegrera Vanderbilts nya Vectis iX NVR-enheter (Network Video Recorder), vilket gör att den händelseaktiverade inspelningen sker smidigare än någonsin. Det går att ansluta upp till fyra Vectis iX NVR-enheter och 250 IP-kameror per enhet till Omnis utan att någon ytterligare dator eller server krävs. Beroende på vilken typ av inspelningsenhet som väljs kan konfigurationen av inspelningsreglerna dessutom göras via systemprogramvaran. 

Möjligheten att integrera enheter från tredje part har alltid varit en uppskattad funktion i Omnis. Nu fungerar systemet sömlöst tillsammans med Assa Abloy Aperio så att mekaniska lås kan anslutas trådlöst till nya eller befintliga passersystem. Behörighet kan tilldelas såväl kabelanslutna som trådlösa komponenter samtidigt i programvaran för Omnis software. Denna integration ger en kostnadseffektiv lösning för alla ytterligare interna dörrar som behövs. Det går att använda tre olika Aperio läsarhuvuden: E100S online handtag och läsare, C100S Rostfri online cylinder samt E100SKP online handtag, läsare och knappsats.

Senare under 2015 kommer Omnis 6.1 att utökas ytterligare så att systemet även kan användas tillsammans med Vanderbilts NGCR-produkter (Next Generation Card Reader). NGCR-produkterna bygger på Mifare-teknik och har ett antal dynamiska funktioner som i kombination med en OLED-skärm förenklar installation och service.

För att all potential hos Omnis ska kunna utnyttjas fullt ut rekommenderar Vanderbilt att installatörer går en kurs för att skaffa sig nödvändiga kunskaper om installation och underhåll. Företaget har uppdaterat sitt utbildningsprogram och erbjuder kunderna möjlighet att lära sig hur Omnis 6.1 kan installeras som ett helintegrerat säkerhetssystem.

”Vi vet att installatörer i Sverige och Norge som har valt att investera i utbildning i Omnis passersystem har börjat använda det som sitt förstahandsalternativ – vissa under många år”, sade Ross Wilks som är International Channel Marketing Specialist på Vanderbilt. ”Därför har vi anpassat lösningen så att den är så relevant som möjligt för slutanvändarna på marknaden idag. Jag är övertygad om att de nya funktioner som vi har integrerat i Omnis 6.1 kommer att ge våra installationspartner stora kommersiella fördelar genom nya installationer, systemuppgraderingar och förbättrade underhållsavtal.”

Om du vill ha mer information om Omnis 6.1 och dess kommersiella fördelar kontaktar du Petra Lindroos via telefon +44 8629 04 25, eller e-post petralindroos@vanderbiltindustries.com.

SLUT

About Us

Vanderbilt is a global provider of state-of-the-art security systems. Based in New Jersey, USA, the company is active in 95 countries and has its European headquarters in Wiesbaden, Germany. Vanderbilt designs, manufactures and distributes systems which make environments in organisations of all sizes safe, secure and easy to maintain, complemented by an agile and flexible service that always meets its customers’ needs.

Media

Media