HELVARIN ITSEOPPIVA ACTIVEAHEAD®-VALAISTUSRATKAISU OSAA ENNAKOIDA LIIKKEITÄ

Helvar esittelee täysin uudenlaisen, itseoppivan ja itsenäisen valonohjausjärjestelmän ActiveAhead 1.0:n.

Yhdistämällä valaistuksen ja IT:n Helvar on luonut aidosti älykkään valaistusjärjestelmän, joka optimoi valaistuksen loppukäyttäjille ja säästää samalla energiaa. ActiveAhead 1.0 -järjestelmä koostuu LED-liitäntälaitteesta, ohjausyksiköstä ja pienistä monitoimisensoreista, jotka on integroitu valaisimiin.

ActiveAheadin algoritmi – jonka patenttihakemus on vireillä – oppii valaisimiin kiinnitettyjen sensorien avulla, miten ihmiset yleensä liikkuvat ympäristössä. Algoritmi tunnistaa liikkeet ja ympäristön valoisuuden. Tietojen avulla algoritmi ennustaa, mihin ihmiset menevät seuraavaksi, ja säätää valaistuksen oikeanlaiseksi. Algoritmi oppii jatkuvasti uutta, minkä ansiosta se mukautuu olosuhteiden muutoksiin heti ja pitää valaistuksen niistä huolimatta sopivana. Esimerkiksi jos henkilö lähestyy käytävää pitkin kohti huonetta, jota käytetään paljon, ActiveAhead 1.0 alkaa valaista huonetta niin, ettei henkilö joudu astumaan pimeään huoneeseen. Samalla järjestelmä pitää käytävän valaistuna siltä varalta, että henkilö jatkaakin matkaansa.

Valaisimiin integroidut ActiveAhead 1.0 -sensorit toimivat itsenäisesti heti asennuksesta lähtien, eikä niitä tarvitse ohjelmoida tai ottaa erikseen käyttöön. Valaisimet ovat yhteydessä toisiinsa energiatehokkaan Bluetooth®-solmuverkon kautta. Tieto siirtyy verkossa automaattisesti, ja valaisimet osaavat himmentää tai lisätä valaistusta liikkeen tai ympäristön valoisuuden perusteella. ActiveAhead 1.0 -sensoreiden avulla voikin saavuttaa merkittävät energiansäästöt: valaisimet ovat päällä vain tarvittaessa ja tuottavat vain tarvittavan määrän valoa. Käyttäjät voivat halutessaan asettaa ActiveAhead 1.0 -ratkaisuun myös omia parametrejaan mobiilisovelluksella, esimerkiksi säätää yksittäisiä valaisimia eri tavalla, pitää osan valaisimista jatkuvasti päällä tai luoda valaisinryhmiä.

ActiveAhead 1.0 on Helvarin Active+-tuotteiden kehittyneempi versio. Skaalautuvaan ja modulaariseen järjestelmään on helppo tehdä määrityksiä, ja uusien yksiköiden lisääminen verkostoon onnistuu ilman erillistä ohjelmointia. Asennus on helppoa, sillä sensorit integroidaan valaisimiin, eikä uusia johtoja tarvita. Todella vaivatonta! Koska järjestelmä on helppo asentaa eikä lisäjohtoja tarvita, ratkaisu säästää myös urakoitsijoiden aikaa ja rahaa. ActiveAhead 1.0 sopiikin erinomaisesti korjaus- ja uudisrakentamiseen kohteissa, joissa on paljon käytävien ja portaiden yhdistämiä huoneita, esimerkiksi toimistoissa, kerrostaloissa tai kouluissa.

Turvallisuus on olennainen osa älykkäitä rakennuksia, ja ActiveAhead 1.0:ssa on kattavat turvaprotokollat jotka varmistavat järjestelmän turvallisen ja tehokkaan toiminnan. Ohjausjärjestelmän suojaus on kolmetasoinen: käyttäjä voi lisätä omia asetuksiaan mobiililaitteella vain, jos hän on 1,5–2 metrin päässä valaisimesta (järjestelmässä on signaalin vahvuuteen perustuva mekanismi) ja sekä Bluetooth®-solmuverkko että algoritmin ulostulo on suojattu.

Järjestelmät ja rakennukset ovat yhä älykkäämpiä, joten on tärkeää, että myös valonohjaus pysyy mukana kehityksessä. ”ActiveAhead on suunniteltu tulevaisuutta silmällä pitäen. Valitsemamme infrastruktuuri helpottaa asiakkaidemme siirtymistä myös muihin kehittyneempiin ratkaisuihin, esimerkiksi integroituihin pilvipalveluihin ja johdotettuihin DALI-ohjausjärjestelmiin. Integraatiot myös kehittävät algoritmeja, eli ne tekevät ActiveAheadista entistä älykkäämmän ja monipuolisemman”, markkinoinnista ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Lars Hellström kertoo. ActiveAhead voi olla yksi älykkäiden rakennusten kulmakivistä. Kun järjestelmä oppii, miten rakennusta käytetään, se tehostaa rakennuksen resurssien käyttöä ja säästää energiaa.

ActiveAhead 1.0 tuodaan markkinoille yhteistyössä valaisinvalmistajien kanssa. Ensto Group on varmistanut valaisimiensa yhteensopivuuden ActiveAheadin kanssa ja lanseeraus käynnistetään Suomessa ja Ruotsissa. Lisää valaisinvalmistajia tullaan julkistamaan lähitulevaisuudessa.

Lisätiedot, kuvat ja haastattelupyynnöt:

Lars Hellström                                                   tai                       Chiara Lawrance
Director, Marketing & BD                                                             Wildwood Public Relations Ltd
Helvar Oy AB                                                                               The Stables, Meadow Court

Keilaranta 5                                                                                  Faygate Lane
FIN-02150 Espoo                                                                         West Sussex, RH12 4SJ 
                                                                                                      Puh.: 01293 851115                         

lars.hellstrom@helvar.com                                                           Puh.: 01293 852448
Verkkosivut: http://www.helvar.com/?language=fi                        chiara.lawrance@wildwoodpr.com

Helvar on kansainvälinen, yli 40 maassa toimiva valaistusteknologiayritys. Se on erikoistunut valaisimissa ja valonohjausjärjestelmissä käytettäviin energiatehokkaisiin komponentteihin ja ratkaisuihin.

Helvar – freedom in lighting.

Media

Media