Sébastien Loeb voitti Xsaralla ja Daniel Sordo C2:lla Citroën jyrää rallin MM-sarjoissa

Äärimmäisen vaikea Sardinian MM-ralli todisti jälleen, että ilman luotettavaa autoa vauhdikkaista erikoiskoeajoista ei ole hyötyä. Citroën voitti Sardinian osakilpailun sekä WRC-luokassa että juniorien MM-sarjassa. Lisäksi yksityistallin Xsara WRC:llä ajanut Juuso Pykälistö sijoittui kahdeksanneksi ja juniorien MM-sarjassa Citroën C2 Super 1600 nappasi myös kolmannen sijan.

Rallin hallitseva maailmanmestari, Citroënin Sébastien Loeb voitti viikonloppuna ajetun Sardinian Supermag-rallin ja siirtyi johtoon MM-sarjassa. Voitto ei ollut helppo huolimatta kohtalaisen suuresta erosta toiseksi sijoittuneeseen Petter Solbergiin, sillä huonokuntoiset tiet vaativat kuljettajilta tarkkaa keskittymistä ja kalustolta luotettavuutta. ”Ajoin viimeisen päivän virheitä välttäen ja tarkkaillen kuitenkin takaa tulevien vauhteja. Tehtävää helpotti se, että auto toimi täydellisesti”, Loeb hehkutti kisan jälkeen. Citroën Sportin tallipäällikkö Guy Fréquelin oli myös erittäin tyytyväinen lopputulokseen. ”Voittomme Uudessa-Seelannissa osoitti, että pärjäämme nopeissa soraralleissa. Voittomme Sardiniassa antaa odottaa jatkosta paljon, sillä seuraavat kolme osakilpailua ajetaan samankaltaisissa kuumissa olosuhteissa melko huonokuntoisilla teillä.” Citroën oli jälleen voitokas myös junioreiden MM-sarjassa C2 Super 1600:lla. Nuori espanjalainen Daniel Sordo voitti ja skotti Kris Meeke sijoittui kolmanneksi, vaikka ajoikin ulos 11. erikoiskokeella. Sordon kartanlukija, Carlos Sainzin vierellä tutuksi tullut, Marc Marti oli jälleen mukana tekemässä historiaa. ”Olin pari vuotta sitten mukana voittamassa Xsara WRC:llä sen ensimmäistä sorarallia ja nyt teimme saman C2 Super 1600:lla.” Citroën C2 Super 1600:lla on ajettu nyt kaksi MM-osakilpailua ja molemmista on tullut voitto. Meeke voitti tammikuussa Monte Carlossa ja nyt Sordo otti C2:lla voiton Sardiniassa. Meeke johtaa juniorien MM-sarjaa ja Sordo on toisena. Myös suomalaiset pääsivät nauttimaan Sardinian menestyksestä, sillä yksityistallin Xsara WRC:llä kilpailuun osallistunut Juuso Pykälistö sijoittui hienosti kahdeksanneksi. Toiselta sijalta ulos ajanut Loebin tallikaveri Francois Duval sai hänkin ansaittua Citroënille kaksi valmistajien MM-pistettä, vaikka jäi henkilökohtaisessa kilpailussa pisteittä. Seuraava MM-osakilpailu ajetaan 13.-15.5. Kyproksella. Lisätietoja: Risto Immonen, viestintä- ja PR-päällikkö, puh 0500 459 385 Copyright free photos available for the press from: www.citroen-presse.info Citroën Sportin internetsivut: http://com.en.sport.citroen.com/