Fastlagsbullesäsongen är i full gång – ta del av Fazers sortiment av läckra fastlagsbullar

Report this content

I år får vi njuta av fastlagsbullar i snöns tecken redan i god tid i förväg. Fazer har fastlagsbullar för alla smaker och kostalternativ: traditionella bullar med sylt eller mandelmassa, veganska bullar, glutenfria bullar och bullar med chokladsmakande Pätkis-fyllning för alla chokladälskare. Bullarna toppas med laktosfri vispgrädde och de veganska bullarna med läcker Fazer Aito Havrevisp.

Fazer Caféerna och Gateau-bageributikerna säljer Pätkis-fastlagsbullar

De läckra Fazer Pätkis-fastlagsbullarna är fyllda med en mjuk Pätkis-ganache som våra bagare själva har gjort och som innehåller mjölkchoklad, grädde och Pätkis-bitar. Bullarna toppas med ett tjockt lager vispgrädde och garneras med florsocker och kakaopulver.

Utöver denna chokladsmakande nyhet säljer Gateau och Fazer Caféerna även traditionella fastlagsbullar och veganska fastlagsbullar: de traditionella bullarna är fyllda med sylt eller mandelmassa och laktosfri vispgrädde och de veganska bullarna med sylt och luftig havrebaserad visp.

Alla dessa fastlagsbullar bakas dagligen av våra bagare på vårt hantverksbageri i Sörnäs i Helsingfors. Fazer Caféerna och Gateau-bageributikerna säljer fastlagsbullar under en begränsad tid, 4.1−5.3.2022.

Fazer Butiksbagerierna säljer fastlagsbullar som bakats för hand på plats

Våra hantverksbagare bakar färska fastlagsbullar för försäljning varje dag på de 120 Fazer Butiksbagerierna runt om i Finland. Bullarna är med andra ord alltid nygräddade och härligt mjuka och grädden nyvispad och fräsch. Bullarna finns i de klassiska smakerna med jordgubbssylt eller en mandelsmakande massa. Fastlagsbullarna är laktosfria och lämpar sig därför för många bullälskare. 

Fazer Bagare-butiksbagerierna säljer även veganska fastlagsbullar fyllda med luftigt vispad Fazer Aito Havrevisp. Hör dig för med bagarna om du vill ha veganska bullar. I Fazer Bagare-butiksbagerierna säljs alla fastlagsbullar i askar med två stycken. Bullarna säljs i alla Fazer Butiksbagerier under en begränsad tid och utifrån efterfrågan till och med början av mars.

Som avslutning på fastlagssäsongen lanserar Fazer Bagare Fazer Marianne-bullar med grädde: Ikoniska Fazer Marianne som är känd för sina rödvita ränder lanseras nu i butiksbagerierna i form av läckra bullar med grädde. De färska, mjuka bullarna är fyllda med fyllig choklad och luftigt vispad grädde. Våra bagare blandar Marianne-karamellkross i vispgrädden och toppar även bullarna med knaprigt kross. Hänförande godsak till kvinnodagen! De laktosfattiga Fazer Marianne-bullarna med grädde säljs fr.o.m. 7.3.2022.

Fazers traditionella fastlagsbullar finns ute i butik över hela landet – nu även i en glutenfri version

Fazers traditionella fastlagsbullar fylls med äkta grädde och fräsch jordgubbssylt eller äkta mandelmassa. Fastlagsbullarna är laktosfria och passar därför ännu fler som vill fira vintern med någonting gott. Fazer Fastlagsbullar bakas på Fazers bageri i Vanda. Bullarna säljs i askar med två stycken.

Fazers glutenfria fastlagsbullar finns också i butik runt om i Finland. Fastlagsbullarna som tidigare såldes under varumärket Vuohelan har överförts till produktfamiljen Fazer Glutenfri. Vi har tillgodosett konsumenternas önskemål genom att förstora bullarna rejält och byta ut hallonsylten till jordgubbssylt. De har också mer vispgrädde i ett väl synligt lager. De glutenfria fastlagsbullarna är även laktosfria.

Fazers fastlagsbullar med jordgubbssylt eller mandelmassa och Fazers glutenfria fastlagsbullar säljs i butik under en begränsad tid, 3.1–1.3.2022.

Skulle du kanske vilja baka veganska fastlagsbullar själv?

Det går smidigt att baka saftiga veganska fastlagsbullar i hemmaköket. Bullarna bakas med Fazer Aito Ekologisk Havredryck och fylls med luftigt vispad Fazer Aito Havrevisp. Dessa läckra bullar tillagar du enkelt med hjälp av vårt recept: https://fazeraito.fi/reseptit/laskiaispullat/

Ytterligare information:

Meri Marttinen, kommunikationsexpert, meri.marttinen@fazer.com, tfn +358 44 289 8008

Fazers medietelefon är öppen mån–fre kl. 8–16, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

www.fazergroup.com/fi/medialle - kuvapankki - media_press- Fazerin laskiaispullat

Fazer-koncernen 

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. Vår mission, Mat med mening, bygger på vårt unika 130-åriga arv, djupa konsumentinsikter och innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Med våra 8 000 engagerade medarbetare fokuserar vi på konsumentprodukter och vår direkt till konsument-riktade verksamhet i Norden, Baltikum, Ryssland och ytterligare till ca 40 olika länder. Vår verksamhet följer Fazers uppförandekod som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Fazer-koncernens omsättning 2021 uppgick till 1,1 miljarder euro. 

Northern Magic. Made Real.