Crossfitin SM-tittelit ratkaistiin täyden Tampere Areenan huutomyrskyssä

Crossfitin epäviralliset SM-kisat eli Winter War 2014 käytiin lauantaina Tampere Areenalla. Suureen suosioon noussut urheilulaji kiinnosti yleisöä: täpötäydessä hallissa oli 2 200 katsojaa, jotka loivat kannustuksellaan kilpailuun upean tunnelman. Miesten sarjan voiton otti viime vuoden tapaan Crossfit Tampereen Mikko Aronpää. Naisten sarjassa kultaa voitti ylivoimaiseen tyyliin Reebok Crossfit Turun Saara Laaksonen.

Winter War huipentui kahdeksan miehen ja kahdeksan naisen finaalilajiin, jossa soudettiin soutulaitteella, hypittiin naruhyppyjä, heitettiin kuntopalloa seinään, kiivettiin köyttä, tehtiin askelkyykkyjä ja pystypunnerrettiin levytangolla.

Erilaisia voimaa, kestävyyttä ja taitoa vaativia lajeja suoritettiin perjantai-illan ja lauantain aikana yhteensä yhdeksän. Kisaan oli päässyt mukaan 40 parasta mies- ja naisurheilijaa, jotka olivat taistelleet tiensä kisatantereelle kolmen karsintalajin kautta, yli 400 osallistujan joukosta.

Miesten mestaruudesta trilleri

Miesten mestaruudesta kehkeytyi niin tiukka kaksinkamppailu, ettei voittajasta ollut heti viimeisen lajin jälkeen täyttä selvyyttä. Korkeimmalle korokkeelle nousi lopulta Mikko Aronpää, joka päihitti raumalaisen Mikko Ojalan vain muutamalla pisteellä.

– Fiilis on loistava! Kisa oli todella tasainen, ja sain kuulla mestaruudesta vasta minuuttia ennen palkintojenjakoa. Täällä areenalla oli aivan mahtavaa kisata, kun yleisö oli niin lähellä ja eli koko ajan mukana, Aronpää kommentoi.

Naisissa yksi ylitse muiden

Naisissa voitto oli selvempi, kun Saara Laaksonen otti johtoaseman kisan alkupuolella ja nakutti huippusuorituksia koko loppukisan ajan. Finaalilajista tuli voitto runsaan 18 minuutin äärimmäisen puristuksen jälkeen.

– Se oli niin kamala laji, että oli pakko tehdä se äkkiä pois alta. Aivan mahtavaa, että se mestaruus tuli sieltä. Tuntuu, että on ollut väsynyt jo ensimmäisistä lajeista lähtien, mutta yleisön kannustus on vain vienyt eteenpäin. Ei täällä kehtaa tehdä huonosti, kun katsomossa kannustetaan täyttä kurkkua, Laaksonen nauroi.