Suomen kovimmat CrossFit-urheilijat iskivät yhteen – kultaa Poriin ja Turkuun

Winter War, vuoden suurin suomalaisille CrossFit-urheilijoille suunnattu kisa, käytiin lauantaina loppuunmyydyllä Tampere Areenalla. Miesten mestaruuden 2 200-päisen yleisön edessä voitti porilainen Jonne Koski (Crossfit 10K) ja naisten turkulainen Saara Laaksonen (Reebok Crossfit Turku).

Winter War 2016 huipentui kahdeksan miehen ja kahdeksan naisen finaalilajiin. Lajissa kiivettiin köyttä käsin, tehtiin tempauksia ja heitettiin kuntopalloa seinään. Nopeimmat selvittivät raskaan lajin noin kymmenessä minuutissa.

Erilaisia voimaa, kestävyyttä ja taitoa vaativia lajeja suoritettiin perjantai-illan ja lauantain aikana yhteensä seitsemän. Winter Warissa oli mukana 72 parasta mies- ja naisurheilijaa, jotka olivat taistelleet tiensä kilpailuun kolmen karsintalajin kautta, yli 450 osallistujan joukosta.

Euroopan kovakuntoisin joutui koville

Päivän seuratuin urheilija oli Jonne Koski, joka on lajin hallitseva Euroopan alueen mestari (CrossFit Games Meridian Regionals). Koski joutui venymään parhaaseensa, sillä Mikko Salmela (Crossfit 10K) ja Mikko Ojala (Crossfit Rauma) haastoivat mestarin loppuun saakka.

– Täytyy myöntää, että kova taso yllätti. Minulla on pientä sairastelua taustalla, mutta tunsin olevani hyvässä kunnossa. Tästä kiristetään tahtia kohti kansainvälisiä kisoja. CrossFit Gamesin yhdeksännestä sijasta pitäisi parantaa tänä vuonna, Koski kommentoi.

Naisten mestaruus tuttuun osoitteeseen

Myös naisten finaali oli jännitysnäytelmä. Reebok Crossfit Turun kaksikko, Saara Laaksonen–Anette Nieminen, lähti loppuhuipennukseen tasapistein. Laaksonen voitti kaksinkamppailun ja pokkasi kolmannen peräkkäisen Winter War -mestaruutensa.

– Tämä mestaruus oli selvästi tiukin kolmesta. Ennen viimeistä lajia en todellakaan tiennyt, kuinka tässä käy. Nuorempi polvi tulee vuosi vuodelta kovemmaksi. Varmaankin kovassa paikassa kokemus oli vielä valttia, Laaksonen mietti.

Winter Warissa kisattiin ensimmäistä kertaa myös yli 40-vuotiaiden Masters-sarja. Korkeimmalle korokkeelle nousi sekä miehissä että naisissa porilaisen Crossfit Varaston urheilija. Miehissä mestaruuden voitti Roni Mäkinen ja naisissa Ulrika Nieminen.