Hyundailla vauhdikas ralliviikonloppu

• Jesse Turunen viidennelle sijalle i20 R5 -debyyttikisassaan Tahkon SM-rallissa
  • Thierry Neuville Meksikon MM-rallissa Power Stagen voittoon ja podiumille

Suomalaisessa autourheilussa käännettiin uusi sivu, kun Jesse Turunen talutti SM Tahko-rallissa viivalle uuden Hyundai i20 R5 -ralliauton. Odotukset olivat korkealla niin Rallybaron tiimissä kuin Hyundain Alzenaun motorsport yksikössä, sillä kilpailu oli uudelle Hyundai i20 R5 -autolle ensimmäinen lumisissa olosuhteissa.

Kilpailureitti SM Tahko-rallissa oli sekoitus kovavauhtista tietä yhdistettynä pieneen sekä tarkkuutta vaativiin osuuksiin. Turusen kokemus näistä oli positiivinen ja mies oli heti aamun ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien tavoitevauhdissa. "Luottoa ja uskallusta täytyy saada lisää, isoilla osuuksilla tullaan kärjen vauhdissa mutta pieni ja tekninen tie vaatii vielä lisää kokemusta", Turunen toteaa ajostaan. Huolimatta pienestä valmistautumisajastaan, Turunen sijoittui SM Tahko -rallissa yleiskilpailun viidennelle sijalle. Sitä voidaan pitää merkittävänä saavutuksena niin Rallybaron tiimille, Hyundai Motorsportille kuin miehelle itselleenkin.

Monipuolinen reitti antoi kattavan kuvan auton kilpailukyvystä ja Turusen tunnelmat paketista olivat positiiviset kokonaisuutta katsoessaan. Tuntuma auton luotettavuudesta oli korkealla ja mies piti Hyundaita voittaja-autona. Vauhtia jäi vielä myös reserviin ja se tullaan hyödyntämään kesäkauden kisoissa, joissa Turunen lupaa saalistaa kartanlukijansa Kari Kallion kanssa podium-paikkaa.

Hyundai Motorsportin i20 WRC hyvässä vauhdissa Meksikon sorateillä

Thierry Neuville palasi Meksikossa podium-vauhtiin vaikean alkukauden jälkeen. Yksi rallin MM-sarjan alkukauden nopeimmista yhdistelmistä; Thierry Neuville ja uusi Hyundai i20 WRC olivat Meksikon MM-rallissa hyvässä vauhdissa – kilpailun kolmas sija sekä Power Stagelta otettu voitto osoittivat belgialaisen sekä auton olevan hyvässä vireessä. Neuville kommentoi: "Olen todella onnellinen päästessäni palkintopallille täällä Meksikossa. Sija on omistettu koko Hyundai Motorsportille, jotka ovat olleet tukenani kahden ensimmäisen rallin pettymysten jälkeen. Tiimi on tehnyt kovasti töitä tänä viikonloppuna, ja auto toimi loistavasti koko viikonlopun ajan.”

Hayden Paddon sijoittui rallissa viidenneksi ja varmisti tiimille tärkeät pisteet. Dani Sordon kilpailu oli vaikeuksien värittämä ja hän sijoittui lopulta kahdeksannelle sijalle. Seuraava MM-ralli ajetaan huhtikuun alussa Korsikalla.