Seitsemisen runokisa sai suursuosion - yli 600 runoa eri puolilta Suomea

Report this content

Seitsemisen kansallispuiston runokilpailu todisti sen, että luonto on rakas aihe suomalaisille. Suursuosion saavuttaneeseen runokilpailuun lähetettiin yli 600 runoa ja runosuoni oli sykkinyt eri-ikäisillä lapsista eläkeläisiin. Runokilpailuun osallistuttiin eri puolilta Suomea. Voittajarunot tulevat syksyllä Runokangas-reitin varrelle Seitsemiseen.

Visaisen ja mielenkiintoisen tehtävän edessä olleessa raadissa olivat mukana europarlamentaarikko, kirjailija Satu Hassi ja runoilija Arto Lappi sekä Metsähallituksen Seitsemisen luontokeskuksen henkilökuntaa. ”Kilpailun taso oli hyvä. Samat tekijät erottuivat kärkeen useilla runoilla. Jatkoon valituissa runoissa naiskirjoittajat olivat enemmistönä. Runoissa näkyi 70-luvun luontorunon piirteitä ja yhä löytyi myös loppusoinnullista runoa. Haikuja oli paljon”, toteaa Arto Lappi ”Voittajien ulkopuolelle jäi paljon hyviä runoja. Valintaan vaikutti myös se, mihin kohtaan runot reitillä sijoitetaan eli tilanne, jossa kävijät runon näkevät. Voittajiksi valittiin tyylillisesti erilaisia runoja”, sanoo Satu Hassi. Voittajia oli kisassa seitsemän, yksi voittaja jokaisesta aihealueesta. Voittajarunot tulevat seitsemään eri maisemaan Runokankaan varrelle pystytettäviin tauluihin. Runokangas-reitti kulkee kahden kilometrin matkan harjualueella Seitsemisen kansallispuiston kuusimetsässä ja on käytössä keväästä syksyyn. Runokangas toteutetaan yhteistyössä Metsäntutkimuslaitoksen Parkanon yksikön Terveyttä metsästä -hankkeen kanssa ja reitti avataan syksyllä 2010. Voittajat: Aihe, voittaja Metsän syli: Marja-Liisa Kaihola, Juva Polku uuteen: Anja Karkiainen, Ylöjärvi Avoin maisema: Riitta Penttinen, Tampere Peikkometsä: Sirpa Sievi-Korte, Karvia Levähdys: Kaarina Jantunen, Helsinki Vesi – lammen päilyvä silmä: Anna Salmi, Joensuu Runokangas – vapaa aihe: Heikki Partala, Tampere Voittajat palkitaan Metsähallituksen tuotepalkinnoilla ja voittajat on kutsuttu juhlistamaan sunnuntaina 23.5. kilpailun päätöstä, jolloin he tutustuvat runoreittiin ennakkoon ja seuraavat Koveron perinnetilalla järjestettäviä yleisönäytöksiä. Sunnuntaina 23.5. arvotaan myös kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken pääpalkinto: viikonloppu Kortesalon metsänvartijakämpässä Seitsemisessä. Lisätietoja: Metsähallitus, Etelä-Suomen luontopalvelut, tiedottaja Outi Ala-Härkönen, outi.ala-harkonen@metsa.fi, puh. 040 5173693 www.luontoon.fi/seitseminen