• news.cision.com/
  • Peugeot/
  • Sébastien Loeb ja Peugeot 208 T16 Pikes Peak -kisan voittoon ja uudella maailmanennätysajalla

Sébastien Loeb ajoi Peugeot 208 T16:lla Pikes Peak –kisan ylivoimaiseen voittoon Unlimited-luokassa. Loeb saavutti uuden maailmanennätyksen tässä legendaarisessa mäkikisassa ajalla 8’13”878 parantaen aiempaa ennätystä peräti 1 minuutilla ja 30 sekunnilla.

Coloradossa, USA:ssa sunnuntaina 30.6.2013 ajettu Pikes Peak –kisa, joka muistetaan Ari Vatasen upeista esityksistä vuonna 1988 Peugeot 405 T16 –autolla, on yksi maailman seuratuimmista autourheilutapahtumista. Tämä ”kisa kohti pilviä” on 20 kilometrin pituinen, sisältää 184 kaarretta ja päättyy 4301 metriin korkeuteen. Loebin keskinopeus oli huimat 145 km/t.

Odottaessani kisan starttia näin tummat pilvet taivaalla ja pelkäsin sateen tulevan. Onneksi näin ei tapahtunut. Ajoin virheettömästi startista maaliin,” kertoi Loeb ja jatkoi: ”Tämä oli kokemuksensa aivan ainutlaatuinen ja fantastinen.” Toiseksi kisassa sijoittui aiemman ennätyksen haltija Rhys Millen.

Peugeot 208 T16 Pikes Peak on Peugeot Sportin erityisesti tätä mäkikisaa varten kehittämä auto.

Olen ylpeä siitä, että olen saanut olla mukana tässä seikkailussa ja kehittämässä 208:sta tätä erikoisversiota, jolla Peugeot palasi voittajana Pikes Peakiin”, toteaa Michael Trouvé, Peugeotin muotoilukeskuksen johtava suunnittelija.

”Kun kuulin lähtölaukauksen tunsin paineen kaikilta tahoilta, olihan kyse kahdeksan kuukauden pituisen työurakan loppuhuipennuksesta. Olin hieman arka aluksi, mutta kun pääsin vauhtiin, en voinut kuin nauttia tämän fantastisen auton ominaisuuksista äärirajoille asti.” suitsutti Loeb maalissa.