Rovaniemeläinen Mats Rinne voitti Oulussa

Mats Rinne Rovaniemeltä sekä Marko Lehtosaari ja Mikko Lunki Oulusta oli kolme parasta viime lauantaina nuorille kuljettajille järjestetyssä kilpailussa Oulussa. He jatkavat Young European Truck Driver-kilpailun Suomen finaaliin.

Young European Truck Driver-kilpailu on suurin koskaan nuorille ammattikuljettajille järjestetty kilpailu. Siihen odotetaan noin 20 000 kuljettajaa koko Euroopasta. Kilpailun pääpalkintona on uusi Scania R-sarjan kuorma-auto. Suomessa kilpailu käynnistyi maaliskuussa. Siihen ilmoittautui ennätysmäärä eli 405 kuljettajaa, joista 235 suoritti kilpailuun kuuluvan teoriakokeen. Sen perusteella 35 parasta pääsi jatkamaan eli aluekilpailuihin. Niistä ensimmäinen järjestettiin lauantaina 23.4. Oulussa. Kilpailussa oli teoriakoe, taitoajokoe sekä taloudellisen ajamisen koe. Teoriakoe Teoriakokeen kolme parasta oli Mikko Lunki Oulusta, Ari Leppänen Sotkamosta ja Jari Laitinen Viitasaarelta. Taitoajokoe Taitoajokokeen kolma parasta oli Mats Rinne Rovaniemeltä, Harri Yrttiaho Rovaniemeltä sekä Marko Lehtosaari Oulusta. Taloudellisen ajamisen koe Taloudellisen ajamisen kokeen kolme parasta oli Mats Rinne Rovaniemeltä, Marko Lehtosaari Oulusta ja Mikko Lunki Oulusta. Young European Truck Drivers - Oulun aluekilpailun tulokset 23.4.05 Pisteet lasketaan eri osakokeiden sijoitusten perusteella, jolloin vähiten pisteitä saanut voittaa. Tasapisteissä taloudellisen ajamisen koe ratkaisee. 1. Mats Rinne Rovaniemi 5 2. Marko Lehtosaari Oulu 10 3. Mikko Lunki Oulu 10 4. Jari Laitinen Viitasaari 13 5. Sami Rumpunen Oulu 14 6. Petri Ruuska Viitasaari 14 7. Harri Yrttiaho Rovaniemi 15 8. Ari Leppänen Sotkamo 20 9. Mika Kiiski Viitasaari 25 10. Hans-Peter Smedman Kovjoki 25 Aluekilpailun palkinnot Kolme parasta jatkaa YETD-kilpailun Suomen finaaliin 11.6. Helsingissä. Lisäksi voittajille jaettiin Shellin, Dimexin ja Silja Linen palkinnot. Lisäksi kaikki osallistujat saivat Shellin lahjakortin ja tuotepalkinnon, Dimexin turvaliivin sekä Liikenneturvan ja Scan-Auton yhteisesti tuottaman Turvallisen ja Taloudellisen ajamisen CD:n. Seuraavat aluekilpailut ovat 14.5. Tampereella ja 28.5. Turussa. Kunkin kilpailun kolme parasta jatkaa Suomen finaaliin. Ladattava kuva voittajista www.scania.fi