Tiedote: Tunteikas Tina Maze nimesi palkintoporonsa Victoriksi

Tiedote, World Cup Levi
15.11.2015 julkaisuvapaa heti

Alppihiihdon maailmancupin pujotteluavauksessa Levi Black -rinne osoitti olevansa urheiljoiden kehujen arvoinen. Lauantain kisassa rinne oli täydellisessä kunnossa. Parhaiten päivän kilpailussa laski Slovenian Tina Maze, joka laskullaan otti ensimmäisen voittonsa Levin maailmancupissa.

Maze johti kisaa jo ensimmäinen kierroksen jälkeen ja toisella kierroksella slovenialainen laski 0.34 sekunnin eron toiseksi laskeneeseen Ruotsin Frida Hansdotteriin. Kolmanneksi päivän kisassa sijoittui Itävallan Kathrin Zettel, jonka ero voittaneeseen Mazeen oli 0.52 sekunttia.

Voitostaan iloinen Maze nimesi palkintoporonsa Victoriksi.

"Tämä oli minulle sen verran arvokas voitto, joten nimesin poron Victoriksi."

Viime vuonna laskin hyvin Levillä ja tänä vuonna vielä paremmin, joten olen todella tyytyväinen. Me saavuimme Leville jo ennen kisoja ja saimme treenata Levin täydellisissa olosuhteissa. Minulle pujottelussa parasta on tunne, kun voi laskea nopeasti, minkä takia minä rakastan pujotttelua", jatkoi Maze innokkaasti.

Frida Hansdotter oli tyytyväinen päivän kisaan, mutta katseet olivat jo seuraavissa kisoissa.

"Tunnen, että minulla on vielä paljon enemmän annettavaa tällä kaudella. Isona tavoitteena on, että kauden jälkeen olen matkalla kotiin ison lasisen palkinnon kanssa."

"Meillä on hyvä joukkue; olemme vahvoja ja meillä nuoria laskijoita tulossa. Tulemme laskemaan hyvin tänä vuonna", jatkoi ruotsalainen.

Viime kauteen tyytymätön Kathrin Zettel oli iloinen päivän tuloksesta.

"Viime vuosi ei ollut minulle hyvä. Lisäksi kauden jälkeen polveni operoitiin huhtikuussa, joten tällainen paluu takaisin tuntuu todella hyvältä. Tulevaa kautta ajatellen olen todella motivoitunut; haluan voittaa kisoja jälleen ja saada mitaleita arvokisoissa.

Sunnuntaina Levi Blackissa pujottelukautensa avaavat miehet. Ykkösnumerolla rinteeseen huomenna lähtee viime vuonna Levin kisoissa ensimmäisen podiumpaikkansa laskenut Norjan Henrik Kristoffersen. Numerolla kaksi laskee Saksan Felix Neureuther ja kolmannella ruotsalainen Mattias Hargin.