Julia Kykkänen otti kultaa Ruotsin Örnsköldsvikissa

Tiedote, Suomen Hiihtoliitto, yhdistetty ja mäkihyppy

9.3.2013 julkaisuvapaa heti

Lauantaina Ruotsissa käytiin Continental Cupin osakilpailu. Julia Kykkänen leiskautti HS100-mäen kisassa hypyt 95,5 ja 97 metriä. Kyseisillä hypyillä Kykkänen voitti kultaa jaetulla ykkössijalla Venäjän Irina Avvakumovan kanssa. Molempien naisten hypyt toivat heille 246,5 pistettä.

Kolmanneksi kisassa hyppäsi Venäjän Anastasiya Gladysheva.

Kykkäsen voitto oli historiallinen sillä tämä oli ensimmäinen voitto suomalaiselle naismäkihyppääjälle.

Kisan jälkeen Julia oli tyytyväinen podiumpaikkaansa.

”Tänään oli kiva hypätä ja vielä hienossa säässä. Onhan tämä hieno homma ja tyytyväinen voi olla, mutta keulalle ois voinu tulla vielä paremminkin.”

Kaksikko Herola ja Vähäsöyrinki kisasivat joukkuesprintissä 16. sijalle

Yhdistetyn parisprintti kisattiin lauantaina auringon paisteessa. Salpausselän kisoissa Suomella oli kisassa mukana kaksi joukkuetta.

Suomen ykkösjoukkueen Ilkka Herolan ja Eetu Vähäsöyringin sijoitus oli 16:s. Kakkosjoukkue eli  Arttu Mäkiaho ja Ville Heikkinen liputettiin pois radalta ennen maalia, koska johtava joukkue otti heidät kierroksella kiinni.

Voiton tänään veivät Saksan kaksikko Johannes Rydzek ja Eric Frenzel. Toiseksi sijoittui Ranska 21,8 sekuntia voittajia jäljessä. Kolmannen sijan otti Saksan kakkosjoukkue.

Suomalaisten kommentit kisan jälkeen:

Eetu
”Mäen jälkeen ei tätä miestä kyllä hymyilyttänyt. Mäki oli tänään täydellinen floppi. Hiihto onneks kulki ja jakso tosi hyvin painaa ladulla. Mäki ku ois lentäny pidemmälle, mut jos ja jos.”

Ilkka
”Kohtuullinen suoritus. Toivotaan, että Oslossa menee paremmin. Arvosana viikonlopulle ois 7 ja 8 välille. Lauantai oli tasasen varma päivä, sellainen keskikertainen, joka on tullu hieman liian tutuksi tänä talvena.”

Arttu
”Hyvän tuntuista oli hiihto. Mielellään olisi pari kiekkaa enemmän hiihtäny. Aika nopea rata ja aika rankka latu. Kuitenkin tykkäsin sprinttiradasta. Tuntui hyvältä lähteä hiihtämään toista kierrosta kun kroppa oli lämmin. Sprintti on kisamuotona hyvän tuntuinen.”

Ville
”Yllättävän hyvältä tuntu hiihto tänään. Kulki hyvin. Kierroksen olisi tietysti voinut hiihtää loppuun, mutta ihan hyvä fiilis jäi kun sai startin tälle viikonlopulle.”

Yhdistetyn maailmancup jatkuu seuraavaksi Norjan Oslossa, jossa suomalaisista kisaan osallistuu Ilkka Herola. Hyvällä menestyksellä Herolalla on mahdollisuus lisätä suomalaisille yksi kisapaikka seuraavaa kilpailukautta ajatellen.