Άνεση σε εκτός δρόμου διαδρομές

Η LIQUI MOLY παρουσιάζει το νέο λάδι κινητήρα για ATV

Μάιος 2017 – Τα οχήματα all terrain, εν συντομία ATV, κατασκευάζονται για χρήση σε όλα τα εδάφη. Η γερμανική εταιρεία LIQUI MOLY που εξειδικεύεται στα λάδια κινητήρων και τα πρόσθετα ανέπτυξε για τα οχήματα ATV, Quad και Side by Side το ATV 4T Motoroil 5W-50. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο λιπαντικό, καθώς τα οχήματα που χρησιμοποιούνται εκτός δρόμου καταπονούν τον κινητήρα τους σαφώς περισσότερο.

Τα ATV, Quad και SxS (Side by Side) ενδείκνυνται επίσης για χρήση στο δρόμο. Η απόλαυση που προσφέρουν όμως σε διαδρομές εκτός δρόμου είναι τελείως διαφορετική. Όταν ένα αυτοκίνητο εκτός δρόμου σηκώσει πραγματικά σκόνη, χαρίζει μια ξεχωριστή ευχαρίστηση. Ακριβώς αυτή είναι και η ουσία του πράγματος, τονίζει ο David Kaiser, επικεφαλής του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης και τεχνολογικών εφαρμογών στη LIQUI MOLY: «Η σκόνη και η άμμος μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα των ρύπων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι φθορές στον κινητήρα».

Τα ρεύματα του αέρα είναι ένα ακόμη κριτήριο που έπαιξε ρόλο στο σχεδιασμό του λαδιού. Εκτός δρόμου, ένα όχημα κινείται με χαμηλές ταχύτητες. Αντίστοιχα μικρό είναι και το ρεύμα αέρα. «Για τον λόγο αυτόν, η ψύξη είναι σαφώς χειρότερη σε σχέση με τη λειτουργία στην άσφαλτο και η θερμική καταπόνηση του λαδιού σημαντικά υψηλότερη», εξηγεί ο David Kaiser.

Έτσι, η LIQUI MOLY προσάρμοσε το ATV 4T Motoroil 5W-50 στις συγκεκριμένες προδιαγραφές ακραίων απαιτήσεων. Για παράδειγμα, τα πρόσθετα που περιλαμβάνονται έχουν επιλεχθεί έτσι ώστε να προστατεύουν τον κινητήρα από τη φθορά ακόμη και σε συνθήκες ακραίων καταπονήσεων και να διασφαλίζουν τη φροντίδα του στον καλύτερο βαθμό. Έτσι, το αυτοκίνητο είναι πάντα έτοιμο για εκτός δρόμου χρήση.

Εγκρίσεις
API SN, JASO MA2

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

Σχετικά με τη LIQUI MOLY
Η LIQUI MOLY προσφέρει με σχεδόν 4000 προϊόντα τη μεγαλύτερη γκάμα χημικών προϊόντων για μηχανοκίνητα οχήματα στον κόσμο: λάδια και πρόσθετα κινητήρα, γράσα και πάστες, σπρέι και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, κόλλες και στεγανοποιητικά. Η LIQUI MOLY ιδρύθηκε το 1957 και τα προϊόντα της σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στη Γερμανία. Εκεί αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς στα πρόσθετα και βραβεύεται συνεχώς ως η καλύτερη μάρκα λαδιών. Η επιχείρηση με ιδιοκτήτη τον Ernst Prost διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες και ο κύκλος εργασιών της άγγιξε το 2016 τα 489 εκατομμύρια ευρώ.

Media

Media