Ebben a Rieju-Bike-ban a LIQUI MOLY rejtőzik

A motorkerékpár-gyártó és az olajgyártó együttműködésre lép

2017. június – A német motorolaj- és adalékspecialista LIQUI MOLY kibővíti együttműködését a motorkerékpár-gyártókkal. Mostantól a spanyol Rieju motorkerékpár-gyártó motorjai is LIQUI MOLY olajjal gördülnek ki a gyárból. "Nagy kitüntetés, ha nem csak a motorkerékpárok vezetői bíznak az általunk kínált minőségben, hanem azok gyártói is", mondta Carlos Travé, aki a LIQUI MOLY-nál a motorkerékpár-üzletért felelős.

A LIQUI MOLY évek óta dolgozik együtt az olasz Betával. Az ottani motorok is LIQUI MOLY olajjal hagyják el a gyárat. Az, hogy a Rieju a LIQUI MOLY-t választotta, a következő lépés az OEM-üzlet kiépítésében.

"A MotoGP iránti elkötelezettségével a LIQUI MOLY nevet szerzett motoros körökben", mondta Jordi Riera, a Rieju ügyvezetője. A Moto2 és Moto3 minden csapata LIQUI MOLY olajjal áll rajthoz. "Nagyon örülünk, hogy olyan partnert találtunk, aki ugyanolyan megalkuvás nélkül hisz a minőségben, mint mi."

Ezért az együttműködés nem korlátozódik az új motorokhoz kínált termékekre. A cégek közös kiállítási fellépéseket, reklámkampányokat és értékesítési tevékenységeket terveznek. Emögött egy hosszú távú stratégia áll, melynek célja a szinergiák kihasználása és a kölcsönös haszon növelése.

Fő automotive üzletéhez hasonlóan a LIQUI MOLY a motorkerékpár szegmensben is azt a filozófiát követi, hogy kémiai termékek széles választékát kínálja. Ezért nem csak a motorolajok és adalékok érhetők el, hanem a villaolajok, váltóolajok, láncspray-k, bőrápoló termékek és számos egyéb. Minden egy kézből, összehangolva és a motorkerékpárokon történő alkalmazásra szabva.

A RIEJU-ról
Az 1942-ben alapított RIEJU motorkerékpárok széles választékát kínálja: Off-Road és Supermoto (MRT, MARATHON, Tango), továbbá az 50 cm3-es kategória (kétütemű) és a 125 cm3-es kategória (négyütemű) csúcsfejlesztései. Ehhez olyan sportmotorok társulnak, mint az RS3-család, és az RS- és a BLAST robogók. Új termékcsoportként e-kerékpárok kerültek bevezetésre. Ezeknek a kétkerekűeknek nagy a rajongótábora Németországban, Spanyolországban és Franciaországban. A gyártás kizárólag Spanyolországban történik, egy erős és környezettudatos cégnél. Minden évben több, mint 10.000 járművet gyártanak.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. A tulajdonos Ernst Prost által vezetett cég a világ 120 országában értékesíti termékeit, és a 2016-ös évben 489 millió eurós árbevételt realizált.

About Us

With around 4,000 items, LIQUI MOLY offers a global, uniquely broad range of automotive chemicals: Motor oils and additives, greases and pastes, sprays and car care, glues and sealants. Founded in 1957, LIQUI MOLY develops and produces exclusively in Germany. There it is the undisputed market leader for additives and is repeatedly voted the best oil brand. The company led by Ernst Prost sells its products in more than 120 countries and generated 489m euros in sales in 2016.

Media

Media