Apartment5 lanserar virtual reality-film för Hammarby Fotboll

Nu kan alla få uppleva hur det är att tåga in på planen tillsammans med Hammarby på Tele2 Arena. I samband med allsvenska premiären i fotboll gjordes en virtual reality-produktion så fler, via virtual reality-glasögon, kan få uppleva känslan av att tåga in på planen tillsammans med spelarna. Bakom produktionen ligger den kreativa digitala byrån Apartment5.

Virtual reality innebär att man kan ta på sig ett par särskilda glasögon för att se på film eller animationer som omsluter hela synfältet – vart man än tittar sig omkring. Det kan liknas vid att kliva in i verkligheten och tekniken kan användas för en mängd olika användningsområden, exempelvis att skapa interaktiva upplevelser och spel.

– Filmen som Apartment5 gjorde på vår premiärmatch är bland det coolaste jag sett. Det är en helt unik upplevelse att få se arenan och publiken på det sättet, långt över mina förväntningar, säger Henrik Kindlund, vd i Hammarby Fotboll och fortsätter:

– Den här produktionen kommer vi i första hand att använda i relation till befintliga sponsorer och i införsäljning gentemot nya sponsorer. Förhoppningsvis kommer vi att kunna fortsätta samarbetet och göra fler produktioner tillsammans.

Anders Bergmark är Creative Director på Apartment5, som ingår i byråkoncernen XperienceGroup.

– Virtual reality möjliggör att levandegöra sitt varumärke på ett helt nytt sätt. Vi är igång med flera stora och små produktioner för många av våra kunder. Nyfikenheten är stor hos våra kunder.

Apartment5 har gjort ett par andra liknande produktioner och ser sig själva som en stark aktör inom området.

– Vi tror på virtual reality som ett eget affärsområde och stärker nu upp med den teknik och kompetens vi behöver för att kunna skapa de leveranser vi vill göra och som marknaden efterfrågar, säger Per Ek, vd på Apartment5.


Apartment5 är en kommunikations- och innovationsbyrå som tar utgångspunkt i teknik och data för att skapa nya upplevelser och kampanjer. Vi kombinerar expertis inom kreativ teknologi, kod, sociala medier och strategi. Vi ingår i XperienceGroup och samarbetar med kunder som Kavli, The Glenlivet, och Fox Film. Apartment5 har sin bas i Stockholm och är i dagsläget sex anställda.

Multimedia

Multimedia