Magnus Nelsson startar byrå inom XperienceGroup

Efter att ha styrt Locomotiv i 13 år har Magnus Nelsson senaste halvåret tillhört XperienceGroup där han har utvecklat ett nytt affärsområde. Nu presenterar han byrån Anarchy&Order, Nordens första shopper marketing-byrå.

Det nya köplandskapet förändrar marknadsföringen i grunden. Den digitala utvecklingen har ökat komplexiteten och mängden informationskällor i samband med köpbeslutet dramatisk. Det gör att det blir allt svårare att få utväxling på traditionell marknadsföring. Nya sätt att kommunicera och agera på behövs.

– För att göra rätt saker i den rekordsnabba utvecklingen krävs ett stort mått av insikt, att förstå köparna och hur de agerar. Vår stora undersökning ”Framtidens köpare” visar att bland ungdomar börjar i dag sex av tio sin köpprocess genom att söka information via mobilen. Nio av tio börjar med digitala informationskällor, säger Magnus Nelsson, som utöver sin tid som vd på retailbyrån Locomotiv har ett förflutet från kundsidan på såväl Coca-Cola som SCA.

Anarchy&Order kommer att delägas av Magnus Nelsson och XperienceGroup, bolagsgruppen där även PS Communication och den digitala specialistbyrån Apartment5 ingår.

Målsättningen för Anarchy&Order är att bli en stor aktör i hela Norden.

– Shopper marketing är ett spännande område som har framtiden för sig. Det gäller att ha en helhetssyn på shoppern genom hela köpprocessen, såväl i digitala som i fysiska kontaktpunkter. Både marknadsföringen och butiken i sig kommer attrevolutioneras, och mycket av den kompetens som behövs för att hjälpa till i denna omdaning finns inom XperienceGroup.

Patrick Walldén är koncernchef i XperienceGroup:

– Vi är glada över att addera ytterligare ett affärsområde i bolagsgruppen och följer vår plan om att bygga ett house of brands, säger han. Satsningen på shopper marketing är efterfrågad bland flera av våra kunder inom XperienceGroup, både i Sverige och övriga Norden. Vi ser mycket positivt på framtiden med Anarchy&Order.

Förra veckan genomförde Anarchy&Order två frukostseminarium, ett i Göteborg och ett i Malmö där en stor shoppingstudie gjord kring framtidens köpare presenterades tillsammans med undersökningsföretaget Inizio. I morgon går samma dragning av stapeln i Stockholm där hela 250 personer har anmält sitt intresse och kommer finnas på plats.


XperienceGroup is a Nordic power house of communication specializing in brand experience. The XperienceGroup agencies and network offer expertise in the whole field of marketing and communication, delivering engaging and reliable communication for the media landscape of tomorrow. XperienceGroup consists of PS Communication, PS Agency, Meeting Room, Brand Experience Scandinavia, A Loud Minority, Story Design Studio, Apartment5, Anarchy&Order and cooperates with Tango Sponsoring, George P Johnson and Project Worldwide as well as United Agencies Network.

Multimedia

Multimedia