Fazer deltar i Tubecon den 17–18 augusti 2018

I år deltar Fazer för första gången i Tubecon-evenemanget den 17 − 18 augusti 2018. Tubecon ordnas i Helsingfors Mässcentrum och är Europas största Youtube-kulturevenemang där Finlands främsta youtuber och deras tusentals fans samlas. 

Fazer Food Track -området är beläget i centrum av TubeCity och följer evenemangets huvudtema "My Story – Min berättelse" med temat ”My Food Day”. Fazer Food Track är Tubecons matcentrum där Junior Master Chef 2018 Otto Leskinen och Fazer Culinary Teams framstående kockar lagar mat på scen. På programmet står bland annat ”Hej vi kockar!” -mattävling, kakstajling, provsmakning med förbundna ögon och mycket annat.

På området leder My Food Day - temat deltagarna att fundera på sin egen matdag genom att besöka olika aktivitetspunkter som är ordnade enligt måltidsrytmen under en dag. På evenemanget publiceras också resultaten från enkäten Alla tiders skolmat som genomfördes Skolmaten 70 år-jubileet till ära. Fazers spannmålsprodukter syns också på området och en sötsaksbar byggs upp på VIP-området för evenemangets youtuber.

Fazer Food Services fungerar som partner i cirka 60 skolor och serverar dagligen mat till 34 000 skolbarn. ”Fazer Food Services deltar i Tubecon-evenemanget som en del av festligheterna kring Skolmaten 70 år. Firandet når sin höjdpunkt under temaveckan i våra restauranger 27–31 augusti”, berättar Senior Brand Manager Merja Olari-Sintonen vid Fazer Food Services.

Alla har rätt att äta gott

Fazers mål är att laga mat med mening som främjar övergripande välmående i alla skeden av livet. Alla skall ha rätt att äta gott och därför utvecklar Fazer tillsammans med sina kunder samt barn och unga skolmatsupplevelsen så att den bättre stöder dagens måltider.

Enligt en undersökning som Innolink utförde för Fazer i början på 2018 var skolbarnens vårdnadshavare oroliga över både barnens och de ungas ork under och efter skoldagen. Upp till var fjärde svarsperson (27 %) var mycket bekymrad över att barnet inte äter tillräckligt mångsidigt. Mer än var femte var även mycket bekymrad över barnens koncentrationsförmåga samt om barnen får tillräcklig motion och sömn.

”Även utifrån dessa resultat vill vi hjälpa barn och unga att göra val som stöder deras välmående i vardagen och hjälper dem att förstå vilken betydelse kosten har för att orka i vardagen, för koncentrationsförmågan och inlärningen – samtidigt som vi förstår vilken stor inverkan kamrater och populära påverkare har på valen”, summerar Olari-Sintonen Fazers deltagande i Tubecon och fortsätter: ”För oss som partner är det viktigt att hjälpa till med matfostran som hör till läroplanen, förbättra kommunikationen mellan skolan och hemmet, samt stöda barnens och de ungas möjligheter att prova nya smaker.”

My Story – Min berättelse

Besökarna får ta del av olika avdelningar på evenemangsområdet TubeCity, delta i paneldiskussioner, träffa youtuber, se framträdanden och mycket annat. På Creator-avdelningen får nybörjare lära sig mer om hur man skapar Youtube-videon. Under veckoslutet får vi träffa bl.a. Finlands populäraste vloggare Roni Back, Justimus, Miska, Mandimai och Deata. Evenemanget har ingen åldersgräns. Evenemanget väntas locka upp till 20 000 besökare och cirka 200 youtuber kommer att delta. Temat för evenemanget 2018 är ”My Story – Min berättelse.  Målet med evenemanget är att förbättra Youtube-kulturens synlighet i Finland. På Tubecon kan de unga påverkarna, dvs. youtuberna, bygga upp en gemenskap med varandra och sina fans.

Läs mer om evenemanget och programmet: www.tubecon.fi/ohjelma

#munkouluruokani #tubecon #tubecity #ruokaystävä #ruokaajollaonmerkitys #fazerfoodservices

Ytterligare information:
Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8–16, tfn 040 668 2998, media@fazer.com

Fazer-koncernen  

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, mjölkfria produkter, vegetabiliska måltider och on-the-go-mat och -drycker samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening Koncernen har verksamhet i åtta länder och exporterar till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, engagerade och kunniga medarbetare samt företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. 

Vi skapar smakupplevelser 

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mejerifria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit