Med Fazers nyheter glädjer du dina vänner och dig själv

Ett besök på godisfabriken är många barns – och vuxnas – dröm. Fazers konfektyrfabrik har tagit emot besökare i över 60 år redan, och varje år anländer tiotusentals gäster till vår chokladfabrik i Vanda för att bekanta sig med inhemsk produktion. I framtiden kommer besöket att vara en ännu större upplevelse, när Fazers splitternya besökscenter öppnar hösten 2016.   

Vi har hört oräkneliga minnen och historier om besök på Fazer. Ett ofta återkommande minne är hur man smakade på färsk lakrits och det vattnas i munnen också hos lyssnarna när den som har smakat på nytillverkad, mjuk lakrits berättar om sin smakupplevelse. Lakritstillverkningen har senare flyttat till vår konfektyrfabrik i Villmanstrand, men förmågan att tillverka lakrits som tilltalar finländarna har inte försvunnit. Bekanta dig med den nya produktfamiljen Fazer Lakrits och våra övriga läckra höstnyheter! 

Fazers konfektyrnyheter kommer till butikerna i början av september.


Karl Fazer Karamell & Havssalt 37 g
Den oemotståndliga kombinationen av sött och salt, för din personliga smakupplevelse. En delikatess där Finlands mest älskade mjölkchoklad har kombinerats med krispig karamell och havssalt.   

Karl Fazer mandel, torkade tranbär och julkryddor, mjölkchoklad 200 g
Karl Fazer äpple, krokant och hasselnöt, mörk choklad 200 g
Väntan på den stämningsfulla vintern börjar med de goda Karl Fazer-chokladkakorna i två läckra säsongssmaker. I nyheten för år 2015 kombineras mjuk mjölkchoklad med mandel, torkade tranbär och julkryddor. Också favoriten från 2014, med mörk choklad, äpple, krokant och hasselnöt, ingår fortfarande i utbudet.        

Fazer Lakrits Soft Original 150 g
Fazer Lakrits Soft Caramel 150 g
Härliga nyheter för lakritsvänner. Soft Original-påsen innehåller mjuk, svart lakrits och Soft Caramel-påsen toffeesmakande mjuk, svart lakrits.

Fazer Lakrits Smooth Salmiak 200 g
Fazer Lakrits Madagascar Vanilla 200 g
Förtjusande personliga presentaskar – ett alternativ till choklad.

Smooth Salmiak-presentasken innehåller salmiakssockrad mjuk, svart lakrits smaksatt med salmiak.

Madagascar Vanilla-presentasken innehåller vaniljsockrad mjuk, svart lakrits smaksatt med vanilj. 

Fazer Pure Dark 70 % Chili Tingle mörk choklad 95 g
Den kryddiga chilin i kombination med mörk choklad är en smak som många har önskat tillbaka. Fazer introducerar nu den efterlängtade chilin i Pure Dark-serien, som komplement till seriens andra kryddiga smaker.

Tutti Frutti Rings 180 g 
Den populära lösgodisen har nu också lagts i påse.

De exotiska smakerna Kiwi-melon (blå-turkos) och Äpple-jordgubbe (röd-orange) piggar upp den bekanta Lakrits (svart).

Skolekridt 280 g 
Godisfavoriten, som är bekant från taxfree-försäljningen, finns nu också i påse.

Da-Capo Bites 130 g
Fazers klassiker, som lanserades redan 1916, finns nu också i påse. Nya Da-Capo Bites innehåller bitar smaksatta med Martinique-rom och överdragna med choklad – mindre bitar av stycksaken.

Dumle Gingerbread 220 g 
Samma läckra konsistens som Dumle Original, men nu har toffeen julsmaker: ingefära och kanel. Och så är den täckt av choklad som smälter i munnen.

En fulländad njutning i juletid – som man skulle äta pepparkaksdeg.

Xylimax Moomin Lilla Mys första pastill, helxylitolpastill med bärsmak 85 g 
En fin inhemsk nyhet för de minsta tänderna. Bärsmaken kommer från  naturliga aromer. Pastillen har ingen glasyr och smälter lätt i munnen. En färgglad, behändig burk som innehåller cirka 200 pastiller.  

Pantteri Tjärpastiller 38 g 
Pastillerna har frisk tjärsmak, och rätt panter-proportioner på salmiaks- och lakritspulvret.  


Ytterligare information:
Karl Fazer chokladkakor: Senior Brand Manager Jonna Pelvo, Fazer Konfektyr, tel. 046 8515911
Karl Fazer konfekt, jul: Senior Brand Manager Helen Ojamäe, Fazer Konfektyr, tel. 040 6787 179
Geisha, Pure Dark, Fazerina: Senior Brand Manager Rasmus Bange, Fazer Konfektyr, tel. 050 303 2849
Kismet, Suffeli, Susu, Pätkis, DaCapo, Jim, Fami, American, Avec: Senior Brand Manager Annukka Storm, Fazer Konfektyr, tel. 040 532 5771
Dumle: Senior Brand Manager Kirsi Nordberg, Fazer Konfektyr, tel. 040 558 0526
Tutti Frutti, Tyrkisk Peber, Skolekridt, Lakrits: Senior Brand Manager Soile Motsakov-Nykopp, Fazer Konfektyr, tel. 040 833 2719
Re-Mix, Ässät, Pantteri, Aarrearkku, Salmiak, Xylimax: Senior Brand Manager Kati Länkelä, Fazer Konfektyr, tel. 046 851 3557
Marianne, Omar, Pihlaja, Fazers Bästa, Marmelad, Eucalyptus, Lontoon, Angry Birds, Moomin: Senior Brand Manager Susanna Brummer, Fazer Konfektyr, tel. 040 742 9495
Jyväshyvä, Ögon, Fazer kex: Senior Brand Manager Riikka Junes, Fazer Konfektyr, tel. 040 581 9745
Director, Confectionery Communications & Group Partnerships Liisa Eerola, Fazer-koncernen, tel. 044 710 8860
fornamn.efternamn@fazer.com

 
Bilder som lämpar sig för tryck
www.fazergroup.com/pictures, “Media_Press”,”Candy novelties, Autumn 2015”
kommunikationskoordinator Minnamari Mattila, tel. 046 851 3552

Fazer-koncernen
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till över 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer-koncernens omsättning 2014 uppgick till mer än 1,6 miljarder euro och företaget har över 15,000 anställda. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.


Vi skapar smakupplevelser

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia