Fazer Cafés öppnar pop up-café under SuomiAreena och Pori Jazz i Björneborg

Fazer Cafés öppnar ett pop up-café i Björneborg under andra veckan i juli. Fazer Café Björneborg är öppet under SuomiAreena och Pori Jazz den 10–16 juli 2017. Pop up-caféet finns på samma adress som under de senaste två åren, i centrala Björneborg på adressen Yrjönkatu 12. 

Fazer Café Björneborg erbjuder läckra smakupplevelser för alla som rör sig i centrum av staden. Caféet är en smidig samlingsplats som fylls av intressanta människor och utgör en plattform för aktuella samhällsdiskussioner under alla dagar av evenemangsveckan. 

Fazer Café är medelpunkten i Sommarfinland under andra veckan i juli

Fazer Cafés pop up-café, som uppförs i korsningen av Yrjönkatu och Itäpuisto, serverar välkända Fazer-klassiker, fräscha bakverk, bröd och mellanmål, färggrann lunch och uppfriskande drycker.

”Vi ville för tredje året i rad ge Björneborg ett äkta Fazer Café, som är öppet för alla och fungerar som en mötesplats för dem som deltar i evenemangen. Det mycket uppskattade caféet ger en utmärkt start på dagen med sin uppiggande frukost och fungerar som en mötesplats för olika behov. Alla som njuter av somriga Björneborg är välkomna till pop up-caféet, såväl lokalbefolkning som turister och evenemangsbesökare”, säger Miika Kostilainen, direktör för affärsverksamheten Fazer Cafés.

Huvudtemat för SuomiAreena i år är Finland 100 – Tillsammans. Fazer Cafés gratulerar 100-åriga Finland på sitt eget läckra vis. Fazers konditormästare Eero Paulamäki har skapat en Finland 100-bakelse med smak av syrlig och fräsch inhemsk havtorn i kombination med lätt vaniljmousse, dekorerad med torkade kronblad av blåklint. Cafébesökarna i Björneborg är först med att få smaka på den. Från och med hösten 2017 säljs bakelsen i alla 13 caféer i Fazer Cafés-kedjan.

Diskussion om välmående och mat ur många olika perspektiv

I pop up-caféet Fazer Café Björneborg ordnas det dagligen evenemang som Fazer eller företagets samarbetspartner står värd för.

Onsdagen den 12 juli kl. 10.30 ges en fördjupad inblick i temat välmående på jobbet och varför hjärnan behöver lika mycket uppmärksamhet som kroppen. Temat diskuteras av Jussi Loponen, forskningsdirektör som jobbar med Fazers program Brainhow, Kiti Müller, hjärnforskare, Juho Tuppurainen, vice vd för Firstbeat, Jaana Laitinen, ledande expert vid Arbetshälsoinstitutet, och Hannu Vesalainen, chef för internservicebyrån på Finlands Bank. Evenemanget öppnas av Fazers koncernchef Christoph Vitzthum som berättar om Fazers nya mission och vision.

Temat välmående för kropp och hjärna fortsätter under Fazers ledning fredagen den 14 juli kl. 9.40 på MTV3-scenen, där det görs en djupdykning i stresshanteringens värld med hjälp av chokladmeditation. 

Varje morgon på SuomiAreena inleds med Sitras Hyvää huomista, Suomi!-morgonkaffe kl. 8.30–9.45 i Fazer Café. Måndagen den 10 juli diskuterar bland andra Mika Pesonen, kapten för Fazer Culinary Team, Samuli Karjula från Satokausikalenteri och WWF:s generalsekreterare Liisa Rohweder klimatvänlig mat och hur man gör klimatvänliga val.

Tisdagen den 11 juli kl. 13 håller SOS-Barnbyar en paneldiskussion i caféet där man diskuterar vem som bär ansvaret för ungdomars sysselsättning. I diskussionen deltar bland annat Riikka Åstrand, direktör för ungdomstjänsterna i Vanda, fotograf Anthony Ubaud, Olli Holmström, direktör för Diakonissanstalten i Helsingfors och SOS-Barnbyars verkställande direktör Marja Pajulahti.

”Fazers historia går tillbaka i tiden till 1891, då Karl Fazer grundade ett konditori på Glogatan i Helsingfors. Konditoriet blev snabbt en populär träffpunkt för stadsborna tack vare dess högklassiga, läckra produkter och trivsamma miljö. Nu fortsätter vi historien i Björneborg. SuomiAreena är det största evenemanget för samhällsdebatt i Finland och vi vill erbjuda en ypperlig miljö för en konstruktiv, bred debatt som lägger grunden för Finlands kommande 100 år”, säger Ulrika Romantschuk, kommunikations- och varumärkesdirektör på Fazer.

Ytterligare information:

Liisa Eerola, kommunikationsdirektör, Fazer Konfektyr och partnerskapsprogram, Fazer-koncernen, liisa.eerola@fazer.com, tfn 044 710 8860

Fazers medietelefon är öppen vardagar klockan 8–16, tfn 040 668 2998

Fazer Café pop-up Björneborg

Yrjönkatu 12, 28100 Björneborg

Caféet är öppet må–lö den 10–15 juli klockan 8–21 och sö den 16 juli kl. 9–16.

Ta del av veckoprogrammet i caféet på www.fazer.fi/cafepori.

På andra våningen i pop up-caféet finns ett loungeliknande mötescenter där man kan boka mötesutrymmen. Läs mer: http://www.kokouksetjajuhlat.fi/artikkelit/pop-up--kokouskeskus-suomiareenalla/

#fazercafe  #fazerporissa #suomalaistahyvää

Tryckbara bilder av Fazer Caféet och produkter:

www.fazergroup.com/pictures , ”Media_Press”, ”Fazer Café Porissa”

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, vegetabiliska måltider och mjölkfria produkter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Vi har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är Mat med mening. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit