Fazer koncentrerar produktionen inom hantverksbagerierna i Finland

Fazer höjer sin konkurrenskraft på den växande marknaden för hantverksbakat bröd och koncentrerar hantverksbakandet till ett bageri i Sörnäs i Helsingfors. Verksamheten vid bageriet i Träskända avslutas våren 2017. Planerna omfattar inget personalminskningsbehov.

Fazer köpte hantverksbageriet Keisari, verksamt i Helsingforsområdet, i juni 2016.  Företagsförvärvet förverkligar Fazers strategi att växa inom hantverksbageriverksamheten. I och med förvärvet tredubblades Fazers bageributikers antal i huvudstadsregionen, från fem till femton.

Nu koncentrerar Fazer sitt hantverksbakande till ett bageri i Sörnäs i Helsingfors. Lösningen effektiverar verksamheten och möjliggör framtida tillväxt. Flytten av produktionen vid bageriet i Träskända genomförs stegvis under våren 2017.

”Hantverksbröd är en stark konsumenttrend över hela välden. Människorna fascineras av bakverkens alla olika smaker, attraktiva dofter och tilltalande yttre. Vi tror att hantverksbakat bröd har stor potential. Vår målsättning är att förbättra lönsamheten och höja vår konkurrenskraft på den växande marknaden för hantverksbakat bröd”, säger Petri Kujala, verkställande direktör för affärsområdet Fazer Bageri.   

Samarbetsförhandlingarna som berörde en sammanslagning av funktionerna och koncentrering av produktionen fördes i produktionen inom Fazers bageri i Träskända och Leipomo Keisaris bageri i Sörnäs. Förhandlingarna berörde totalt 51 personer. Att produktionen koncentreras medför inget personalminskningsbehov. Förhandlingarna berörde inte de personer som arbetar i bageributikerna.

Fazer sysselsätter totalt 6 700 personer i Finland, varav cirka 1 500 inom bageriverksamheten. Fazer har fyra stora bagerier i Finland: i Vanda, Lahtis, Villmanstrand och Uleåborg. Hantverksbagerierna är belägna i Helsingfors och Träskända. Dessutom har Fazer över 40 butiksbagerier i stormarknader runt om i Finland.

Frågor från media:
kommunikationsdirektör Leena Majamäki, Fazer-koncernen, tel. 040 585 15

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. I år firar Fazer 125-årsjubileum och att det är 150 år sedan företagets grundare Karl Fazer föddes. Fazer-koncernens omsättning 2015 uppgick till mer än 1,5 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Yrityksestä

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, vegetabiliska måltider och mjölkfria produkter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Vi har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är Mat med mening. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit