Fazer Syrsbörd tillfälligt slut på grund av den stora efterfrågan - Målet är att fortsätta baka i butiksbagerierna fredagen 8.12.

På grund av den oerhörda efterfrågan blir det ett tillfälligt avbrott i försäljningen av Fazer Syrsbröd. Avbrottet beror på bristande tillgång till syrsråvaran. Som det ser ut nu fortsätter bakningen i elva butiksbagerier i huvudstadsregionen fredagen 8.12. 

Fazer utreder användandet av inhemska syrsor

För tillfället används holländska syrsor i Fazer Syrsbröd. I Finland produceras ännu inte syrsor i tillräckligt stor skala.

”Vi utreder för tillfället inhemska syrsleverantörer. Vårt mål är att övergå till inhemska syrsor, när kvaliteten och tillgången tillåter det”, säger Fazer Bageri Finlands verkställande direktör Markus Hellström.

Försäljningen av syrsbröd kommer att utvidgas till alla 47 Fazer Butiksbagerier i Finland genast, när man kan säkerställa en tillräcklig tillgång till syrsmjölet.

Konsumenternas köpiver överträffade alla förväntningar  

Fazer lanserade som först i världen ett insektbröd, som innehåller hussyrsor, i matbutikerna 24.11. Syrsbröden, som bakas för hand från grunden, såldes i elva Fazer Butiksbagerier i huvudstadsregionen. Syrsbrödet såldes slut i flera butiksbagerier på rekordtid. Försäljningen främjades av den stora uppmärksamhet som brödet fått i internationella och inhemska medier.

Fazer söker också framtida tillväxt inom artesanbröd

Fazers Syrsbröd, som bakas från grunden i Fazer Butiksbagerier, är som det första insektbrödet i världen ett gott exempel på en unik och utmärkt smakande konsumentprodukt, som utvecklats i startup-anda.

Fazer Butiksbagerier är en artesanbagerikedja. Bröddegarna görs på plats, med mjöl från Fazers egen kvarn, och får vila länge. Varje dag bakar 300 bagare färskt bröd för hand. I butiksbageriernas utbud beaktas de rådande konsumenttrenderna, och de öppna bagerierna gör det enkelt för konsumenterna att prata med Fazers bagare. Antalet butiksbagerier växer kraftigt.

Ytterligare information:

Verkställande direktör Markus Hellström, Fazer Bageri Finland, markus.hellstrom@fazer.com , tel. +358 40 732 0057

Informatör Taina Lampela-Helin, Fazer-koncernen, taina.lampela-helin@fazer.com, tel. +358 40 668 4600

Fazers mediatelefon betjänar vardagar kl. 8-16, tel. +358 40 6682 998

#sirkkaleipä #tulevaisuudenleipä #suomalaistahyvää

Fazer Bageributiker som säljer Fazer Syrsbröd i huvudstadsregionen

HOK Prisma

1                Prisma Jumbo, Vanda
2                Prisma Viikki, Helsingfors
3                Prisma Kaari, Helsingfors
4                Prisma Sello, Esbo
5                Prisma Iso Omena, Esbo

Varuboden
6                Prisma Kyrkslätt

K-butiker i huvudstadsregionen

7                KCM Myyrmäki, Vanda
8                KCM Sello, Esbo
9                KCM Iso Omena, Esbo
10               KCM Easton, Helsingfors

 

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är Mat med mening. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mejerifria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia