Finnair valde Fazer till sin loungepartner på Helsingfors-Vanda flygstation

Finnair har valt Fazer till sin partner för loungeutrymmena på Helsingfors-Vanda flygstation. Finnair har tre olika loungeutrymmen för sina passagerare i businessklass och nivåkunder på Helsingfors-Vanda. Från och med 1.7 2017 står Fazer för måltidstjänsterna och kundservicen på alla tre.

Finnairs lounger är öppna cirka 18 timmar per dygn, och betjänar årligen sammanlagt 650 000 av Finnairs och Finnairs oneworld-partners finländska och internationella kunder.

”Våra loungeutrymmen på Helsingfors-Vanda är en viktig del av kundens resa, och vi vill ytterligare förstärka den nordiska kundupplevelse som de erbjuder”, säger Sari Nevanlinna, direktör med ansvar för utvecklingen av marktjänster på Finnair.

”Fazer är en finländsk aktör med hög kvalitet, och därmed en utmärkt samarbetspartner när vi på olika sätt vidareutvecklar måltidsutbudet och servicen i loungerna”, berättar Nevanlinna. ”I vår premiumlounge kommer till exempel Fazers köksmästare att arbeta, och inför kundernas ögon tillreda måltider av färska råvaror enligt säsong, enligt kundens önskemål.”

”Vi är glada över att inleda samarbete med Finnair. Fazer och Finnair delar samma slags värderingar om hög kvalitet och kundfokusering, innovation och stolthet över våra finländska rötter. Just detta vill vi föra fram också i Finnairs lounger: vi kombinerar ett starkt gastronomiskt kunnande med kunskap om välmående och skapar upplevelser för alla sinnen” berättar direktör Kristiina Ramirez från Fazer Food Services Finlands operativa organisation.

Finnairs lounger på Helsingfors-Vanda är inredda med finländsk och nordisk design. I dem kan kunderna koppla av innan flyget går eller mellan flygen, och avnjuta måltider och drycker som växlar med tidpunkten på dygnet. Passagerare i Finnairs businessklass och Finnair Plus Gold- och Platinum-nivåkunder samt oneworld Emeralds och Sapphires nivåkunder har fri tillgång till loungerna.

Ytterligare information: Finnair Media Desk, 09 818 4020, comms@finnair.com

Fazers mediatelefon: 040 668 2998

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Yrityksestä

Fazer-koncernen Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, mjölkfria produkter, vegetabiliska måltider och on-the-go-mat och -drycker samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening. Koncernen har verksamhet i åtta länder och exporterar till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, engagerade och kunniga medarbetare samt företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit