Antallet af hverdagsskader hos hunde stiger - men de kan let undgås med gode rutiner

Report this content

Hverdagsskader fylder meget i statistikkerne over skader og ulykker, som rammer danske hunde. Disse lidelser kan dog let undgås med gode og faste rutiner i dagligdagen.

Hunde i Danmark kommer mere til skade i dag end for ti år siden. Det viser statistikkerne hos Agria Dyreforsikring. Det er ikke alvorlige ulykker, der får statistikkerne til at vokse, men derimod helt almindelige lidelser i dagligdagen som kloskader, maveproblemer og overvægt, der udgør hovedparten af disse tilfælde.

Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, forklarer, at Agria Dyreforsikring hver måned modtager regninger for behandling af hunde, der er ramt af sygdom eller skader, som skyldes manglende viden om skadeforbyggelse og pasning i dagligdagen fra ejerens side. Det er ikke altid, at hundeejerne er opmærksomme på, at det kræver faste rutiner at tage sig godt af hunden. Desværre fører de mangelfulde rutiner ofte til livsstilssygdomme, som man ser det hos mennesker. Dansk Dyrlægeforening anslår eksempelvis, at 25-40% af alle danske hunde lider af livsstilssygdomme som følge af overvægt.

“De fleste hundeejere er meget omsorgsfulde og vil gerne have sunde og glade hunde. Alligevel ser vi, at flere og flere hunde lider af sygdomme og skader, der ofte kunne være undgået. Vi ønsker at gøre hundeejerne opmærksomme på, at gode, daglige rutiner og kendskab til hundens optimale pleje er afgørende for hundens sundhed og trivsel,” siger Tine Antvorskov.

Tine Antvorskov har tre overordnede råd, som enhver hundeejer let kan følge:

  1. Vær omhyggelig med den daglige pleje som at klippe kløer, børste tænder og give passende rationer mad kombineret med tilstrækkelig motion. Hundens pels skal passes med børstning eller anden pelspleje, og hunden skal stimuleres gennem leg og aktiviteter.
  2. Selvom man synes, hjemmet er trygt og sikkert, så kan der opstå farlige situationer, hvis man ikke er opmærksom på de potentielle farer. Sørg for, at der ikke ligger genstande fremme, som hunden kan få galt i halsen eller på anden vis komme galt afsted med. Vær opmærksom på de madvarer, som hunden ikke kan tåle, og gem kemikalier godt væk, så hunden ikke forgiftes.
  3. Det er en god idé at holde sig opdateret på, hvordan man bedst passer og plejer sin hund. Der findes god litteratur og mange hjemmesider, hvor man får tips og tricks til de forskellige racers behov. Man kan også kontakte sin opdrætter hvis man ønsker gode råd om aktivering af netop den hund man har anskaffet sig.

Flere dyreklinikker i Danmark tilbyder vejledning og hjælp til klipning af klør, tandrensning og slanketips. Så hvis man vil sikre sig, at man kommer godt i gang med de nye rutiner i dagligdagen, så kan det være en god idé at henvende sig på en dyreklinik med sin hund for at tale med en fagperson og blive sat ordentligt ind i, hvordan man bedst passer på Fido. Så er man sikker på, at man har en sund og glad hund.

Kontakt
Tine Antvorskov, Direktør Agria Dyreforsikring
( 45) 40 81 38 25 // tine.antvorskov@agria.dk

Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 129 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.

Subscribe

Media

Media

Documents & Links