• news.cision.com/
  • Divio/
  • Inbjudan till webcast om Divio Technologies AB (publ) halvårsuppdatering 10 september

Inbjudan till webcast om Divio Technologies AB (publ) halvårsuppdatering 10 september

Report this content

Vi skickade ut en halvårsrapport i fredags och jag har fått några frågor som jag vill passa på att förtydliga den 10 september kl 10:00 i en webcast och in nedan text.

Vi är mycket nöjda med den utveckling vi ser och att vi följer den plan vi satt upp för 2020. Kundtappet är fortsatt näst intill obefintligt och parallellt bygger vi vidare på vår bas av återkommande prenumerationsintäkter.

Vi har tagit ombord de kunder vi hoppats få in under första halvåret, Covid-19 och långa ledtider till trots. Det är viktigt att förstå att en ny “enterprise” kund inte omedelbart genererar stora intäkter, det viktiga för oss i ett första läge är att få dem att börja använda och uppleva fördelarna med vår plattform. Därför börjar kunden alltid med ett mindre projekt, för att successivt öka nyttjandet och därmed ökar också prenumerationsintäkterna successivt. Utöver nya kunder ser vi en ökning ibland befintliga kunder. Anledningen till prenumerationintäkterna är mindre än under H1 2020, jämfört med H2 2019 beror på vår periodisering med en slagsida mot hösten, samma kund betalar flera olika prenumerationer som periodiseras olika. Vi har med andra ord inte tappat kundintäkter under H1 jämfört med H2 2020.

Vår strävan är att nå ett positivt resultat, vilket nås genom ökade kundintäkter och att trimma organisationen vilket i stort innebär att ta bort onödiga kostnader som belastar resultatet negativt. Vi har minskat organisationen med bibehållen och i flera avseende ökad effektivitet. Organisationen är plattare och mer självgående nu än tidigare. Vi har även dragit ner på overheadkostnader som exempelvis kontorskostnader, säljstöd och interna verktyg. Resultatet är en effektivare organisation till en halverad kostnad som inte syns i halvårsrapporten resultaträkning. 

Viktigast av allt är att vi nu lägger fullt fokus på försäljning och har långtgående dialoger med nya “enterprise” kunder och även mycket förhandlingar med befintliga kunder som vill utöka sin användning av Divios plattform. Vi har även förbättrat samarbetet med partners samt gjort prisförändringar som förbättrar lönsamheten för mindre kunder. 

Divio verkar i den expansiv marknad för molntjänsthantering där vi är en viktig pusselbit som fyller ett efterfrågat hålrum. Alla inom Divio, arbetar hårt på alla fronter och jag ser fram emot en mycket spännande höst. 
 

Med vänliga hälsningar

Jon Levin
CEO
 

Vill du vara med på webcasten den 10 September, anmäl dig på nedan länk, det är även via den länken du når sändningen.

https://financialhearings.com/event/13047

För mer läsning om Divio och framtiden se en intervju i investerarvbrevet https://bit.ly/3jgYAy9
 

Pressförfrågningar 
För mer information om Divio Technologies, besök divio.com eller kontakta VD Jon Levin (jon.levin@divio.com) +46 732 44 70 66.Divio Technologies AB (Publ) använder FNCA Sweden AB som certifierade rådgivare,  +46 (0) 8-528 00 399, info@fnca.se

Divio Technologies AB (Publ) är Cloud Management mjukvarubolaget bakom Divio-plattformen som förenklar hosting, distribution och utveckling av molnhantering via en PaaS-lösning. Plattformen gör det möjligt för företag att reducera kostnader, "time to market" samt betydligt minska beroendet av specialister och att bli inlåst av molnleverantörer.

Subscribe