Upplev Medelhavets pärlor hemma från vardagsrummet

Report this content

Med den allra senaste 3D teknologin kan allmänheten från jordens alla hörn numera uppleva Israel och dess fantastiska städer virtuellt från soffan i vardagsrummet eller vart man än må befinna sig. Allt ifrån informativa eller inspirerande rundturer i Israels städer till underhållning i världsklass utlovas från Israels mest högaktade museer och symfoniorkester.

I tider som dessa, när reseförbud införts och allt fler affärer, museer och turistattraktioner tvingas stänga igen, erbjuds allmänheten via innovativ teknologi att virtuellt besöka de israeliska städerna Tel Aviv/Jaffa, Jerusalem, och Akko. Oberoende av tid och rum, finns numera möjligheten att upptäcka och utforska Israel och dess fantastiska konst- och kulturutbud.

Jerusalem

En världsberömd stad och ett av de mest populära semestermålen, mycket på grund av dess vackra arkitektur och magiska atmosfär. En stark rekommendation är att utforska Jerusalems gamla stadsdel, där många av stadens äldsta sevärdheter och heliga platser finns, som exempelvis Tempelberget, Gyllene porten, Klagomuren samt Davids stad.

För en virtuell dag i Jerusalem, vänligen besök:  
https://samsungvr.com/view/Wv_0tcndBOG

Tel Aviv & Jaffa

Tel Aviv, mer officiellt Tel Aviv-Yafo har kommit att bli medelhavets mest välbesökta pärla. En kuststad som består av en milslång strandremsa och som erbjuder dess besökare en perfekt mix av ett rikt och socialt utomhusliv med pulshöjande strandaktiviteter, hälsosam matkultur, tidstypiska Bauhaus arkitektur och dessutom ett vibrerande nattliv i världsklass.

För en virtuell rundtur i Tel Aviv och Jaffa, vänligen besök: 
https://samsungvr.com/view/XZCJObVww2y?utm_source=Svrf&ref=SvrfAkko

Beläget vid en udde längs Medelhavet i Norra Israel ligger staden Akko, en vacker stad full av historik och som uppskattas vara minst 5000 år gammal. Staden är numera ett av Unescos världsarv och innehar ett stort antal korsriddarbyggnader, som är ett måste att upptäcka.

För en virtuell rundtur i Akko vänligen besök: 
https://samsungvr.com/view/PTqOxaeqJ7V

Utöver möjligheten att kunna uppleva städerna via 3D teknologi, har utvecklare även möjliggjort för omvärlden att kunna besöka och ta del av Israels breda kultur- och konstutbud. Nedan presenteras en del israeliska muséer, vars utställningar finns tillgängliga online liksom musikaliska framträdanden från Israeli Philharmonic Orchestra, som livesänds via Facebook.

Israel Museum, Jerusalem

Israel Museum i Jerusalem välkomnar dig att ta en virtuell rundtur i gallerierna samt erbjuder aktiviteter för barn och utskrivbara målarböcker av några av museets mest kända konstverk.

För en virtuell rundtur på Israel Museum, Jerusalem, vänligen besök:
https://www.imj.org.il/en/events/museum-closed-come

Tel Aviv Museum of Art

Utöver virtuella rundturer i gallerier via museets hemsida, erbjuder Tel Aviv Museum of Art även live-turer i museet via deras sociala medier. 

För en virtuell rundtur på Tel Aviv Museum of Art, vänligen besök:
https://www.tamuseum.org.il/en/exhibition/museum-temporarily-closed/
  

Museum for Islamic Art i Jerusalem 

Det enda islamiska museet i Israel som erbjuder allmänheten att få en inblick i några av världens mest sällsynta samlingar och objekt från 800-talet till 1800-talet. Över 4000 verk finns att utforska in i minsta detalj via 3D-teknik, som exempelvis unika guld- och silverföremål, smycken, musikinstrument, keramik, vetenskapliga redskap, trä och elfenben.


För en virtuell rundtur på Museum for Islamic Art, vänligen besök:
http://www.islamicart.co.il/english/template/default.aspx?PageId=105 

Israeli Philharmonic Orchestra

Låt inte coronavirus hindra dig från att njuta av konserter i världsklass. På den israeliska filharmoniska Facebook-sida, livsänder orkestern sina konserter, så att du kan njuta av musiken från soffan.

Upplev direktsänd musik från Israeli Philharmonic Orchestra, vänligen besök:
https://www.facebook.com/israel.philharmonic/


Johan Englundh, SpoilConcept Communication
E-post: johan.englundh@spoilconcept.se
Tel: 46 (0)739 82 34 00

Frida Käck, SpoilConcept Communication
E-post: frida.kaeck@spoilconcept.se
Tel: 46 (0)734 12 21 31

Israeliska Statens Turistbyrå har som uppgift att marknadsföra Israel som destination i Norden och att förmedla turistinformation till allmänheten i dessa länder. Israeliska Statens Turistbyrå  arbetar direkt under turistministeriet i Israel. Sammanlagt finns 18 turistbyråer runt om i världen som arbetar med att främja turismen till Israel.

Upplev det unika Israel – Besök Tel Aviv, Party- och Beachstaden vid Medelhavet som aldrig sover – Strosa runt i fascinerade Jerusalem med sina tre världsreligioner – Flyt på hälsosamma Döda havet – Simma med delfiner och snorkla i Röda havets korallrev vid Eilat – Gå i Jesus fotspår i Heliga landet – Vandra i Galiléen med sin häpnadsväckande natur.

 Läs mer på www.goisrael.se