Sveriges Television får årets Stimgitarr

Foto: Fredrik Hjerling

Stimgitarren 2015 går till Sveriges Television. Det offentliggjordes vid årets Stim Music Expo den 19 oktober, där vd Hanna Stjärne personligen tog emot priset.

Sveriges Television (SVT) är ett public service-företag vars verksamhet bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället, och som finansieras via tv-avgifter. SVT finns på 33 orter, från Kiruna i norr till Malmö i söder. 2014 producerades 58 procent av allmän-tv-produktionen utanför Stockholm, och under samma år sändes 23 511 timmar i SVT:s kanaler. Och nu har alltså SVT fått Stimgitarren för sitt mångfacetterade musikutbud.

– Musik och tv är två konstformer som älskar varandra. Sorg och skratt, tröst och lycka - allt finns där. Och för SVT är det viktigt att kompositörer och textförfattare i Sverige kan fortsätta att bidra till det svenska musikundret, säger Hanna Stjärne.

– Med Stimgitarren vill vi uppmärksamma våra kunder, som ju är de som betalar in de pengar som går till upphovspersonerna. Och SVT har alltid värnat om att kompositörer och textförfattare ska få ersättning för sitt arbete. De har verkligen insett musikens värde, så det känns väldigt roligt att de nu får Stimgitarren, säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd för Stim.

Stimgitarren har delats ut sedan 2002. Den är en uppskattning till kunder som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet och som varit noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete.

Tags:

Abonner

Multimedia

Multimedia