• news.cision.com/
  • AC-Sanafor/
  • Race Engine Technology palkitsi Mobil 1 -voiteluöljyä käyttävät moottorit - Joka toisessa ehdolla olleista moottoreista voiteluöljynä Mobil 1

Report this content

Mercedes-Benzin formula ykkösissä käyttämä moottori tyhjensi palkintopöydän brittiläisen Race Engine Technology -lehden vuotuisessa kilpailussa. Mobil 1 -moottoriöljyä käyttävä 2,4 litran V8-moottori valittiin voittajaksi sekä kilpailun yleisessä sarjassa että Grand Prix -moottoreiden sarjassa.

Kisan kaksi arvostetuinta palkintoa napannutta Mercedes-Benzin 108W-moottoria käyttivät viime kaudella Vodafone McLaren Mercedes, valmistajien ja ajajien maailmanmestaruudet saavuttanut Brawn GP sekä Force India. Kaikki kolme tallia ottivat vähintään yhden osakilpailuvoiton nimiinsä, ja yhteensä tallien autot voittivat kymmenen osakilpailua 17 käydystä kisasta. – Yhteistyö Mercedes-Benzin ja Mobilin välillä alkoi vuonna 1995. Siitä alkaen olemme ottaneet 256 kisassa 60 voittoa ja 66 palkintopallisijoitusta, saavuttaneet neljä maailmanmestaruutta ja kymmenen hopeatilaa, kertoo Mercedes-Benzin moottoriurheilun varapääjohtaja Norbert Haug. – Mobil 1 -moottoriöljyä käyttävä Mercedes-Benz-moottori osoittautui äärimmäisen luotettavaksi, sillä sitä käyttävät autot eivät joutuneet keskeyttämään viime kaudella yhtäkään kisaa konerikon vuoksi. Lisäksi sitä pidettiin yleisesti yhtenä kiertueen tehokkaimmista ja vähiten kuluttavista moottoreista, Haug jatkaa. Buttonin kolmen voiton sarja oli kauden kohokohtia Mercedes-Benzin ja Mobil 1:n viiteentoista yhteiseen vuoteen on mahtunut monia hienoja saavutuksia. Menestystarina sai jatkoa viime kaudella, kun Mercedes-Benzistä tuli ensimmäinen moottorivalmistaja, jonka yhdellä moottorilla on ajettu kolmeen peräkkäiseen osakilpailuvoittoon: Jenson Button voitti Bahrainissa, Barcelonassa ja Monacossa käydyt kolme peräkkäistä kisaa samalla Mobil 1 -öljyä käyttävällä Mercedes-Benz-moottorilla. – Kauden alussa tehdyt sääntömuutokset rajoittivat kunkin ajajan kauden aikana käyttämien moottoreiden määrän kahdeksaan. Jatkoimme Mobil 1:n kehittämistä niin, että se tarjoaa moottorille sekä voittoon vaadittavan suorituskyvyn että erinomaisen suojan. Sen ansiosta moottorin kilpailukyky säilyy kolmen kilpailun läpi, sanoo Mobil 1 Motorsportin Technology Manager Bruce Crawley. – Mercedes-Benzin moottorin auttaminen kolmeen peräkkäiseen osakilpailuvoittoon oli viime vuoden kohokohtia. Kauden kisaviikonloppujen aikana Mobil 1 suojasi autojen moottoreita yli 70 000 kilometrin matkalla. Mobil 1 -öljyä käyttävät autot saavuttivat kymmenen osakilpailuvoittoa ja kaikkiaan 21 palkintopallisijoitusta, Crawley iloitsee. Mobil 1 -voidelluilla moottoreilla vahva edustus Voittoisan Mercedes-Benzin Grand Prix -moottorin lisäksi viisi kymmenestä Race Engine Technology Awardsissa ehdolla olleista moottoreista käytti Mobil 1 -voiteluöljyä viime vuonna. American Le Mans -sarjassa käytetty seitsemänlitrainen kansiventtiilimoottori Corvette DI oli ehdolla Global Motorsport -kategoriassa. Samassa sarjassa kisaava Zytekin 4,5-litrainen V8-moottori oli puolestaan finalisti Alternative Power -luokassa. American Le Mans -sarjassa sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruuden saavuttanut neljän litran Acura LMP1 -moottori toi Mobil 1:lle kolmannen sarjavoiton: se vei tittelin Pohjois-Amerikan kilpailumoottoreiden sarjassa, jossa myös toinen finalisteista, NASCAR Dodge RF6P8, oli voideltu Mobil 1:llä. Lisätietoa Mobil 1 -voiteluöljystä osoitteesta www.mobil1.fi Faktat: • Mercedes-Benzin formula ykkösissä käyttämä moottori vei kaksi arvostetuinta palkintoa brittiläisen Race Engine Technology -lehden kilpailussa. • Kyseistä moottoria käyttävät autot voittivat kymmenen viime kauden 17:sta osakilpailusta. Autot eivät joutuneet keskeyttämään yhtäkään kisaa konerikon vuoksi. • Mercedes-Benzistä tuli viime kaudella ensimmäinen moottorivalmistaja, jonka yhdellä moottorilla on ajettu kolmeen peräkkäiseen osakilpailuvoittoon. Lisätiedot ja kuvamateriaali: Viestintätoimisto AC-Sanafor Kirsi Pere kirsi.pere(a)acsanafor.fi p. 050-320 3180 Viestintätoimisto AC-Sanafor Leena-Mari Tanskanen leena-mari.tanskanen(a)acsanafor.fi p. 050-547 1227 ExxonMobil ExxonMobil on maailman suurin pörssilistattu kansainvälinen öljy- ja kaasuyhtiö. Vastatakseen maailman kasvavaan energiantarpeeseen yhtiö hyödyntää teknologiaa ja innovaatioita. Alan laajimpien varantojen haltijana ExxonMobil on maailman suurin öljytuotteiden jalostaja ja myyjä, ja sen kemian alan yritys on yksi maailman suurimmista. Lisätietoa yhtiöstä: www.exxonmobil.com tai www.exxonmobil.fi.