Bagerinyheter från Fazer i februari 2018 Mättande snacks, energi från havre och råg samt sötma för alla sinnen

Vi på Fazer värnar om de bageritraditioner som vi har fått som arv samtidigt som vi djärvt går framåt. Fazer HUIKO är ett nytt vegosnacks. Den ljusa Fazer Puikula-familjen innehåller framöver mer havre. Bondböna ökar proteininnehållet i Fazer Rotfruktsbröd Råg+Protein. De söta bakverken har fräscha fyllningar med rabarber, mango och persika. 

Nytt mättande vegosnacks i färdigmatshyllan

Fazer HUIKO Tomat & Basilika grönsakspaj, 2 st., 120 g

En mättande paj med rågbotten och en riklig, saftig grönsaksfyllning. Ett praktiskt mellanmål i lagom storlek som personer i alla åldrar gillar. Att äta hemma, på jobbet eller att ta med – pajen smakar gott både kall och uppvärmd. Den goda fyllningen utgör 56 procent av pajen och har smak av fräsch tomat och läcker basilika. Smaken fulländas av fyllig salladsost. Toppad med mörka vallmofrön.

Fiberrik. Laktosfri. Nyckelflaggan-produkt.

Fazer HUIKO Sweet Chili grönsakspaj, 2 st., 120 g

En mättande paj med rågbotten och en riklig, saftig grönsaksfyllning. Denna paj med en lätt smak av chili är ett praktiskt mellanmål i lagom storlek. Att äta hemma, på jobbet eller att ta med – pajen smakar gott både kall och uppvärmd. Den läckra fyllningen utgör 56 procent av pajen och har smak av söt chili och fräsch ananas. Toppad med knapriga krossade pumpafrön.

Fiberrik. Laktosfri. Nyckelflaggan-produkt.

De ljusa Fazer Puikula-bröden får större havreinnehåll

Fazer Puikula
Havre 550 g och 365 g
Mjukare Havre 240 g
Mjukare Fullkorn 240 g

Fazer Puikula – alla familjemedlemmars favorit – svarar på konsumenternas önskemål om ett mer hälsosamt vardagsbröd.

Den förnyade ljusa Puikula-familjen är saftigare och mer näringsrik: den innehåller mer havre, råg och fibrer. I Mjukare Puikula-bröden har även sockermängden minskats. Genom att förbättra bakningsprocessen har brödet dessutom blivit mindre smuligt, en egenskap som är typisk för havrebröd.

 De ljusa Fazer Puikula-bröden har i fortsättningen följande havre- och fiberinnehåll:

  • Puikula Havre 9 st. (550 g) och 6 st. (365 g) 50 % av spannmålen är fullkornshavre, 6,1 g fibrer/100 g.
  • Puikula Mjukare Havre (f.d. Havrerost) 34 % av spannmålen är fullkornshavre.  6,3 g fibrer/100 g. Minskat socker, nu 3,9 g/100 g. Ny förpackningsstorlek med 4 st. (240 g). Fritt från tillsatsämnen.
  • Puikula Mjukare Fullkorn 52 % av spannmålen är fullkornsråg och -havre, 7,4 g fibrer/100 g. Minskat socker, nu 3,9 g/100 g. Ny förpackningsstorlek med 4 st. (240 g). Fritt från tillsatsämnen.  

Bakat i Finland av inhemsk havre, råg och vete.

Oululainen Reissumies Havre får större havreinnehåll

Oululainen Reissumies Havre 4 st., 275 g och 8 st., 550 g 

Havre blir allt mer känd som ett hälsosamt och läckert sädesslag. Reissumies Havre förnyas och havreandelen av spannmålen höjs från 30 till 54 procent. Efter förnyelsen innehåller brödet 6,4 g fibrer/100 g. Reissumies Havre är också mjukare och luftigare än tidigare och håller sig mjukt under hela hållbarhetstiden.

Fritt från tillsatsämnen. Bakat i Finland av inhemsk havre och vete.

Fazer Rotfruktsbröd Råg+Protein förnyas – vi har behållit rågsmaken och tillsatt bondböna

Fazer Rotfruktsbröd Råg+Protein Bondböna & Palsternacka, 4 st., 280 g

Vi har förnyat Fazer Rotfruktsbröd Råg som hör till produktfamiljen Bättre Bröd. Rotfruktsbrödet som bakas av surdeg innehåller mindre mjöl och över en tredjedel (35 %) vegetabilier, som bondböna, zucchini, kikärter och palsternacka. Mjölet som använts vid bakningen består av 100 procent fullkornsråg.

Fiberrikt (13 g/100 g). Proteinrikt (15 g/100 g). Bakat i Finland av inhemsk spannmål.

Fazer Bärpaj bjuder på bekanta smakminnen från barndomen

Fazer Rabarberpaj med yoghurt 2 st., 140 g

Lagom söt nyhet i produktfamiljen Fazer Bärpajer. Fräsch rabarbersylt och sammetslen yoghurt.

Laktosfri. Nyckelflaggan-produkt.

Läcker säsongsmunk gör comeback

Fazer Sweet Lemon munk, 12 x 105 g, djupfryst

Läcker glaserad munk med fyllning. Har en vårgrön sockerglasyr och en söt citronfyllning. Säsongsprodukt  (februari–april).

Laktosfri. Mjölkfri. Bakad i Finland.

Fazer Auringonpaiste rulltårta mango-vit choklad, 485 g  

Vårfrisk säsongssmak. Fyllning av läcker mango och överdragen med läcker vit choklad med citronsmak. Säsongsprodukt som säljs 8/1–30/4 2018.

Oululainen Pullava Kvarg-persikolängd, 420 g

Favoritlängden finns återigen i vår- och påsksortimentet. Säsongsprodukt, säljs 1/2–30/4 2018.

BUTIKSBAGERIPRODUKTER

Fazer Potatispirog med råg, 87 g

Mättande och stor (87 g) potatispirog. Vi svarar på konsumenternas önskemål genom att lansera en större potatispirog i butiksbagerierna.

Laktosfri. Fri från konserveringsmedel. Tillverkad på Fazers bageri i Villmanstrand.

Fazer Diamantsemla flerkorn, 80 g

Diamantsemlan är nu fri från laktos, mjölkprotein, ägg och nötter.

Lämpar sig för vegankost.

Ytterligare information:

Fazer HUIKO, Fazer Bättre Bröd och salta butiksbageriprodukter: Vilhelmiina Erkkola, Senior Brand and Portfolio Manager, vilhelmiina.erkkola@fazer.com, tfn 040 351 9378

Söta säsongsprodukter: Susanne Sorsa, Senior Specialist, Brand and Portfolio, susanne.sorsa@fazer.com, tfn 040 703 6596

Fazer Puikula: Kati Ijäs, Senior Brand and Portfolio Manager, kati.ijas@fazer.com, tfn 040 581 8444

Oululainen Pullava och Reissumies: Laura Siltanen, Senior Brand and Portfolio Manager, laura.siltanen@fazer.com, tfn 040 777 2817

Taina Lampela-Helin, informatör, Fazer-koncernen, taina.lampela-helin@fazer.com, tfn 040 668 4600

Produktbilder som lämpar sig för tryck

www.fazergroup.com/pictures - Media_Press - Bakery Novelties Spring  2018

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Liitteet & linkit