Jaa

Yhteyshenkilöt

 • Fazer-koncernens mediatelefon och e-post
  (förfrågningar om bildmaterial och intervjuer)
  +358 40 6682 998
 • Liisa Eerola

  Kommunikationsdirektör, Fazer Konfektyr & Fazer Finland


  +358 44 710 8860
 • Anniina Niemistö

  Kommunikationsdirektör, Fazer Lifestyle Foods


  +358 40 674 4672
 • Joséphine Mickwitz

  Kommunikationschef, Fazer-koncernen


  +358 400 784 889
 • Lainaukset

  Olympiska spelen i Helsingfors år 1952 var på många sätt en vattendelare för Fazer i dess utveckling till dagens moderna matupplevelsebolag. Olympiska spelen var en stor kraftansträngning för Finland med dess fyra miljoner invånare som också fungerade som en katalysator för utvecklingen av den finska livsmedelsindustrin och Fazer. Fazer har alltid varit starkt närvarande vid betydelsefulla händelser, vilket syns bland annat på konfektyrlådorna med Olympiatema som visas på utställningen
  Anu Kokko, direktör för besökscentret Fazer Experience
  Tillgänglighet är en klar konkurrensfaktor i caféverksamheten. Våra nya Fazer Caféer ligger på centrala affärsplatser och bidrar till att öka stadsdelarnas dragningskraft, stimulera deras utveckling och stärka den urbana stadsbilden. Vi vet att cafébesökarna ställer allt högre krav. Vi inom Fazer Café-kedjan erbjuder våra kunder högklassiga caféprodukter, ett förstklassigt varumärke och en trevlig kundupplevelse. Utöver att vi har 130 år lång erfarenhet av caféverksamhet står vi för djärvhet och innovationer som även stärker vår framtida konkurrenskraft.
  Miika Kostilainen, VD för Fazer Retail Finland
  ”Fazer, som firar 130-årsjubileum i år, är en finansiellt stark koncern och har en tydlig strategi för framtiden. Hållbarhet utgör en integrerad del av vår verksamhet och genom att utveckla mat som en lösning fortsätter vi vårt arbete för att förbättra människornas, samhällets och miljöns välbefinnande. Under det gångna året har vi bland annat förbundit oss till initiativet Science Based Targets (Science Based Targets Initiative, SBTi,), det vill säga att definiera vetenskapsbaserade klimatmål för att minska utsläppen från vår egen verksamhet och i hela värdekedjan. Fazers spannmålsvision är å sin sida i fokus för vårt arbete för att främja hållbart jordbruk. Vårt mål är att all spannmål som används i våra konsumentprodukter ska vara odlad enligt principerna för hållbar odling år 2025."
  Christoph Vitzthum, koncernchef för Fazer-koncernen
  Till roddarna utarbetar vi en roterande meny för sex dagar där vi satsar på omväxlande och välsmakande mellanmål och måltider. Det är ingen enkel uppgift att få i sig 5 000–6 000 kcal om dygnet, särskilt inte när dygnet inrymmer minst 12 timmar rodd. Ett urval av mångsidiga smaker och intressanta matupplevelser hjälper våra roddare att äta tillräckligt under resan. Med på resan får de utöver många salta smaker även söta Fazer-smakupplevelser och överraskningar som gör den dagliga kosten mer omväxlande.
  Marika Laaksonen, ledande näringsexpert på Fazer Lab, Fazer-koncernens forsknings- och innovationsenhet.
  Valitse ajanjakso -
  Hakusi ei tuottanut tuloksia
  Hakusi ei tuottanut enempää tuloksia
  Takaisin alkuun