Bagerinyheter från Fazer i maj 2018

Våra läckra sommarnyheter i sortimentet är moderna alternativ till skorpor och snacks. Fazer Roasted Rye Crisps och Fazer Rye Snacks är härliga tilltugg som kan serveras som de är eller med en dipp. Råg med råge finns i Reissumies Tosi Ohut som bakas i Finland och till 100 % av finsk råg. De som gillar sött kommer att älska bland annat de sprakande goda munkarna i Ässä Munkix-sortimentet. Fazer Mansikkapaikka är det perfekta valet för kaffe i bersån.

Rostade tunna rågcrisp – en modern nyhet för sunda och goda snacks

Fazer Roasted Rye Crisps Melon Seeds, 110 g
Fazer Roasted Rye Crisps Pumpkin Seeds, 110 g

De tunna rågcrispen är överströdda med frön för perfekt estetik och smak. De bakas på surdeg och smakar gott som de är eller med dina favorittillbehör eller en dippsås. Rågcrispen kommer i två smaker – melonfrön och pumpafrön.

Innehåller 26 % frön. Bakas till 100 % av fullkornsråg. Crispen innehåller massor med fibrer (15 %) och protein (12–13 %). Rågcrispen innehåller inga tillsatsämnen och lämpar sig för vegankost. 

Nyckelflaggan-produkt. Tillverkad på Fazers bageri i Lahtis. Källsortera asken som kartong och omslaget som plast.

Snacka om rågsnacks

Fazer Rye Snacks Poppy Seeds & Tomato, 150 g
Fazer Rye Snacks Roasted Vegetables, 150 g

Rågsnacks är ett helt nytt slags snacks som levererar en bredsida av smak med härliga frön, grönsaker och örter. Kan serveras direkt ur påsen.

Spannmålen som använts vid bakningen består av 100 procent fullkornsråg. Snacksen bakas av surdeg och har högt fiberinnehåll (15–16 %). De innehåller inga tillsatsämnen och lämpar sig för vegankost. Rågsnacksen kommer i två smaker – tomat och pumpafrö samt rostade grönsaker.

Nyckelflaggan-produkt. Tillverkad på Fazers bageri i Lahtis. Förpackningen kan återvinnas som plast.

År 2018 fyller Oululainen Reissumies 40 år

Oululainen Reissumies Tosi Ohut 5 st., 175 g

Jubileet till ära kompletteras Reissumies-produktfamiljen med nyheten Reissumies Tosi Ohut. Tunntunna Reissumies Tosi Ohut bakas i Finland av surdeg som innehåller 100 % inhemsk råg. De tunnare bröden som säljs i fempack är ett utmärkt val även för mindre hushåll. Fri från tillsatsämnen. Fiberrik, 16 % fibrer.

Märkt med Gott från Finland. Förpackningen kan återvinnas som plast.

Ny fylld längd i Pullava-familjen

Oululainen Pullava Kola-tranbärlängd, 400 g

Söt och salt kola, syrliga tranbärsbitar och rostad havre ovanpå – den nya Pullava-längden har lånat smaker från dessertbordet. Laktosfattig.

Nyckelflaggan-produkt. Tillverkad på Fazers bageri i Lahtis. Källsortera omslaget som plast och underlaget som kartong.

Oululainen Pullava Jordgubbslängd, 420 g

Den populäraste Pullava-säsongssmaken finns igen under sommaren 2/5–31/8 2018.  Laktosfri. 

Nyckelflaggan-produkt. Tillverkad på Fazers bageri i Lahtis. Källsortera omslaget som plast och underlaget som kartong.

Munken gömmer nu sprittande fruktgodis

Fazer ÄSSÄ Munkix, 12 x 110 g, djupfryst

Grymt goda munkar med fyllning och glasyr som smakar fruktgodis och strössel som sprakar i munnen. Laktosfattig.

Säsongsprodukt som säljs under juni–augusti. Bakad i Finland. Tina upp och ät som de är.

Fazer Mansikkapaikka rulltårta, 485 g 

Sommarsmak av jordgubbar och underbar vit choklad. Perfekt för kaffebordet och som en guldkant i vardagen. Säsongsprodukt som säljs 2/5–5/10 2018.

Förpackningen kan återvinnas som plast.

Ytterligare information:

Fazer Roasted Rye Crisps ja Fazer Rye Snacks: Vilhelmiina Erkkola, Senior Brand and Portfolio Manager, vilhelmiina.erkkola@fazer.com, tfn 040 351 9378
Rulltårtor: Senior Specialist, Brand and Portfolio, Susanne Sorsa, susanne.sorsa@fazer.com, tfn 040 703 6596
Oululainen, Pullava och Reissumies: Laura Siltanen, Senior Brand and Portfolio Manager, laura.siltanen@fazer.com, tfn 040 777 2817
Munkar: Jonna Huikuri, Senior Specialist, Brand and Portfolio, jonna.huikuri@fazer.com, tfn 040 516 4786
Taina-Lampela Helin, kommunikationschef, Fazer-koncernen, taina.lampela-helin@fazer.com, tfn 040 668 4600

Produktbilder som lämpar sig för tryck

www.fazergroup.com/pictures - Media_Press - Bakery Novelties Summer 2018

Fazer koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, vegetabiliska måltider och mjölkfria produkter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Vi har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är Mat med mening. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Liitteet & linkit