Besökscentret Fazer Experience hade över 180 000 besökare 2017

Besökscentret Fazer Experience öppnade hösten 2016 och centret ökar alltjämt i popularitet. Under 2017 hade det över 180 000 besökare, varav närmare 100 000 deltog i guidade rundturer. Centret lockar framför allt familjer, turister och skolor, men utnyttjas i allt större utsträckning också för möten, konferenser och rekreation i företag och organisationer. Fazer Experience omfattar en utställning, ett Fazer Café, en butik, konferenstjänster och olika evenemang. År 2018 kompletteras utbudet av nya evenemangskoncept och traditionella säsongsteman.

Fazer har haft besöksverksamhet i över 60 år. Sedan det nya centret öppnade hösten 2016 med anledning av Fazers 125-årsjubileum har det ökat ytterligare i popularitet. På årsnivå har centret haft över 180 000 besökare, varav närmare 100 000 har deltagit i guidade rundturer. Feedbacken från besökarna har varit utmärkt, ett bevis på detta är utmärkelsen Certificate of Excellence från Tripadvisor. ”Det är glädjande att Fazer är ett så populärt besöksmål och många besökare återvänder gång på gång. Varje möte med kunder främjar vår ständiga utveckling, dialogen med kunderna och vår förståelse för kundernas behov”, säger Ulrika Romantschuk, EVP, kommunikation och varumärkesledning, Fazer-koncernen.

Trevliga gemensamma aktiviteter vid evenemangen i Fazer Experience 2018

I januari ordnas en kurs i brödbakning där deltagarna får lära sig hur man bakar bröd av surdeg. På alla hjärtans dag den 14 februari ordnas en tapasmiddag. Redan lördagen innan, den 10 februari, kan man börja förbereda sig för att komma ihåg vänner med små presenter genom att det ordnas ett evenemang kring temat chokladkonst. Under skolornas sportlov vecka 8 har fler guidade rundturer lagts in. Från och med den 21 februari ordnas det bullbakningsskolor för hela familjen. Under påskhelgen får centret besök av en påskhare och påskäggsmålning står på programmet.
Fazer är SOS-Barnbyars partnerföretag och har stött organisationen i över 40 års tid. Anthony Ubauds fotoutställning Stora drömmar ingår i SOS-Barnbyars kampanj som uppmuntrar barn att våga drömma. Utställningen fortsätter på besökscentret under våren. Anthony Ubaud växte själv upp i SOS-Barnbyn i Hagalund i Esbo och han vill nu visa sin tacksamhet till organisationen för det stöd och de möjligheter han har fått. I barnbyn fick han en trygg uppväxt och erbjöds många fritidssysselsättningar som gjorde livet meningsfullt och som slutligen gjorde att han blev fotograf. Nu lever Anthony sin dröm som fotograf och familjefar.

Nyheter lanseras alltid först i centrets butik

Folk kommer även långväga ifrån för att besöka butiken i Fazer Experience. Och inte att undra på – Fazers nyheter lanserar alltid först i den. Vissa specialpartier, till exempel kex och jultårtor med fyllning av Gröna kulor, har med sociala mediers hjälp gett upphov till stor kundtillströmning. Butiken har ett sortiment på över 400 olika produkter, allt från presentartiklar till produkter att köpa hem till festliga tillfällen, även produkter som inte säljs någon annanstans. Sortimentet varierar efter säsong: de första påskprodukterna kommer ut redan i månadsskiftet januari–februari.

Fazer Café Fazerila är en träffpunkt för trevlig samvaro

Liksom butiken är även Fazer Café i besökscentret öppet för alla. På Fazer Café Fazerila serveras det dagligen mättande frukost, läckra specialkaffesorter, ångande heta lunchsoppor och krispiga sallader. De trivsamma helgbruncherna varje lördag och söndag är så populära att åtminstone större grupper gärna ska boka bord i förväg. Stämningshöjare är också de läckra säsongsdelikatesserna, som Runebergstårtor och fastlagsbullar. Det finns också hantverksbakat bröd, tårtor och bakverk att köpa med hem.

Besökscentrets verksamhet

Besökscentrets mål är ett inspirerande och interaktivt besök där alla har möjlighet att uppleva Fazer på sitt sätt, få nya idéer och lära sig nya saker. Ett av besökscentrets bärande teman är balans mellan hälsa och njutning. Den unika arkitekturen bidrar också till att göra besöksupplevelsen både inspirerande och annorlunda. Stålkonstruktionsföreningen Teräsrakenneyhdistys utsåg Fazers besöks- och konferenscenterbyggnad till vinnare av priset Årets stålkonstruktion i november 2016. Våren 2017 fick byggnaden dessutom Vanda stads arkitekturpris Kehäkukka.
Utställningen får besökarna ta del av på en cirka 1 timme lång guidad rundtur som leds av Fazers egna guider. På utställningen presenteras bland annat Fazers verksamhet, breda produktsortiment, långa historia, företagsansvar och innovationer. Den tropiska trädgården som ingår i rundturen har blivit en favorit bland besökarna. I trädgården presenteras bekanta smaker som kakao, kanel och peppar i form av ursprungliga, exotiska växter. Besökscentret bjuder på upplevelser för alla sinnen och de utställda verken i kombination med den senaste tekniken fungerar som redskap för berättelserna.

Bilder som lämpar sig för tryck:
www.fazergroup.com/pictures (Media_Press – Fazer Visitor Centre)
Mer information och bokningar:
www.visitfazer.com  visitfazer@fazer.com  #visitfazer
Anu Kokko, Director, Fazer Experience Visitor Centre, 040 504 2746
Besökscentret Fazer Experience, Fazersvägen 6, 01230 Vanda                         
Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8.00–16.00, tfn 040 668 2998
E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit