Den första Tastory-restaurangen i Finland öppnar

Join a tasty story! Ett nytt nordiskt restaurangvarumärke som erbjuder läcker mat och personlig service har lanserats av Fazer Food Services. Namnet Tastory är en lek med de två engelska orden: Taste + Story. Finlands första Tastory öppnade 6.8 i Alberga i Esbo.

Tastory är en modern och trivsam restaurang- och cafémiljö där man under hela arbetsdagen kan köpa lunch, kaffe och deliprodukter som är tillredda på platsen. Dagens höjdpunkt utgörs av den rikliga lunchbuffén som fokuserar på innovativ, experimentell och framför allt smaklig mat. På Tastory prioriterar vi färska, fräscha och säsongsenliga råvaror. Vi erbjuder alltid utsökta och innovativa vegetariska rätter som du kan kombinera med olika såser eller högklassiga kött- och fiskalternativ om du önskar det.

”Tastory riktar sig till alla som vill ha lite mer av sin lunchupplevelse mitt i vardagens jäkt; bemötanden, restaurangstämning och en trendig och okonstlad miljö. Vardagens matkultur håller på att förändras i hela världen. Vi tror att Tastory erbjuder en utmärkt möjlighet att få uppleva matkulturens nya former. Tastory fokuserar på ett experimentellt kök, hälsofrämjande råvaror och kundservice”, berättar direktören för kundrelationer Kristiina Ramirez på Fazer Food Services i Finland.

Tastorys koncept är nordiskt och två Tastory-restauranger finns redan i Sverige. Tastorys mål är att erbjuda dig oemotståndligt god mat i en behaglig miljö, hela dagen och i alla situationer. Oavsett om det gäller take away-frukost, lunch med kollegerna, en avslappnande kaffepaus eller ett pick-me-up-mellanmål på eftermiddagen – på Tastory får du en perfekt andhämtningspaus precis då det passar dig bäst.

Ett av tre servicekoncept

Tastory är ett av Fazer Food Services tre servicekoncept. I fjol påbörjade Fazer Food Services en omfattande varumärkesförnyelse. Fazer Food & Co är ett nytt restaurangkoncept som uppdaterar måltidstjänsterna på arbetsplatser så att de tillgodoser de föränderliga behoven i dagens arbetsliv. Amica är en matvän genom livet. Amica-restaurangerna specialiserar sig på måltidstjänster för skolelever, studerande, äldre och vårdklienter med målet att tillhandahålla lokalproducerad, näringsrik och god mat.

Fazer har cirka 600 restauranger runt om i Finland och dessa förnyas stegvis. Förnyelsen grundar sig på omfattande forskning om behoven hos dagens människor. Förväntningarna på maten förändras i alla åldersgrupper. Vi vill som föregångare påverka vad och hur finländarna äter i vardagen – visst är mat och näring en av de viktigaste sakerna i vår vardag.

Finlands första Tastory öppnade 6.8 – kom och upplev något alldeles nytt i finska restaurangvärlden!

Kontaktuppgifter:

Tastory Q4A

Quartetto Business Park

Fästningsvägen 4, 02600 Esbo

https://www.facebook.com/TastoryQ4A/tastory.fi
Öppet må-fre kl. 8-15

Ytterligare information:

Kristiina Ramirez, Direktör för kundrelationer, Concession-kundrelationer

Fazer Food Services Ab

förnamn.efternamn@fazer.com

tfn 044 711 9564

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8–16, tfn 040 668 2998, media@fazer.com

Fazer-koncernen  

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, mjölkfria produkter, vegetabiliska måltider och on-the-go-mat och -drycker samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening Koncernen har verksamhet i åtta länder och exporterar till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, engagerade och kunniga medarbetare samt företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. 

Vi skapar smakupplevelser 

Yrityksestä

Fazer-koncernen Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. I sin strävan För perfekta dagar, formar Fazer framtidens smaker, traditioner och matupplevelser. Förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter, fokuserar vi på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Vi vill att människorna skall uppleva den nordiska magi vi skapar. Fazer fokuserar på snabbrörliga konsumentprodukter, har verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2019 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 9 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit