Enkla, läckra lösningar i den havrebaserade produktfamiljen Fazer Aito

Report this content

Växtbaserade produkter har hittat sin väg till finländarnas festbord och gottestunder. Med hjälp av växtbaserade produkter är det enkelt att tillaga delikatesser som smakar alla och som passar många olika kostalternativ, från mjölkfritt till veganskt och glutenfritt. Nu lanseras nya läckra, praktiska lösningar i produktfamiljen Fazer Aito i form av de första smaksatta växtbaserade dessertsåserna Fazer Aito Havrekolasås och Havrekakaosås. Nya Fazer Aito Havredryck Kakao i enlitersförpackning lämpar sig för mer vardagliga stunder, eftersom den inte innehåller något tillsatt socker. Dessutom sker en efterlängtad receptändring i och med att Fazer Aito Havrevisp blir palmoljefri. Fazer Aito Havredryckerna med lång hållbarhet får nya, mer praktiska förpackningar.

Växtbaserade Fazer Aito-produkter till vårens många fester

Våren är en tid för många läckra fester. I februari avnjuter vi fastlagsbullar och varm choklad efter utomhusaktiviteterna under sportlovet. Påsken är ett säkert vårtecken för många, och därefter är det inte långt till första maj, mors dag och skolornas vårfester.

Säsongsefterfrågan avspeglas speciellt tydligt i försäljningen av Fazer Aito Havrevisp*. Även om det inte var möjligt att arrangera några stora familjefester under hösten har finländarna kunnat glädjas över mindre familjesammankomster. Nu lanserar vi ett fint urval av nyheter i butik som erbjuder alla möjlighet till både stora och små växtbaserade smaknjutningar hemma och på sportlovet, säger Susanna Kallio, varumärkes- och kategorichef på Fazer.Mjölkfria, glutenfria och växtbaserade Fazer Aito Havrekolasås och Havrekakaosås passar utmärkt som bas i olika desserter tillsammans med bär och frukt. Såserna kan vispas till mjukt skum och serveras till bärpajer eller varm choklad. Sortimentet av nyheter inkluderar också en enkel lösning i form av en mjölkfri kakaodryck. Fazer Aito Havredryck Kakao är trevlig att ta med till exempel på utflykter, då den håller väl även i rumstemperatur.

Vi är också glada över att Fazer Aito Havrevisp har fått nytt recept. Konsumenterna har efterlyst Fazer Aito Havrevisp utan palmolja. Vår produktutveckling har nu tagit fram ett recept där en blandning av kokos- och rypsolja används för att göra produkten tillräckligt vispbar och åstadkomma ett skum som håller, säger Kallio.

Produkter tillverkade efter det förnyade receptet lanseras i butik i februari. Under en övergångsperiod kommer det även att finnas Fazer Aito Havrevisp tillverkad efter det gamla receptet i butik. Konsumenterna kan kontrollera produktinnehållet i ingrediensförteckningen.*Källa: Fazer-leveransstatistik

Fazer Aito-nyheterna lanseras i butik i februari


 

Fazer Aito Havrekolasås 2,5 dl och Havrekakaosås 2,5 dl är de första smaksatta växtbaserade dessertdressingarna på marknaden. Såserna kan användas naturella eller vispas. Såserna är mjölkfria, veganska och glutenfria. Såserna tillverkas i Finland. Kakaosåsen innehåller endast ansvarsfullt producerad kakao. Förpackningen kan återvinnas som kartong.
Fazer Aito Havrevisp 2,5 dl får nytt recept i februari. Havrevispen tillverkas i fortsättningen utan palmolja. I receptet används en blandning av kokos- och rypsolja för att åstadkomma vispbarhet. Förnyelsen har ingen inverkan på vispbarheten eller smaken. Fazer Aito Havrevisp är lätt att vispa till ett luftigt och hållbart skum, som även kan spritsas. Fazer Aito Havrevisp tillverkas i Finland. Förpackningen kan återvinnas som kartong.Fazer Aito Havredryckerna i enlitersförpackning som kan förvaras i rumstemperatur har förnyats. Förpackningen är praktisk att öppna och nu ännu lättare att hälla ur. Förpackningen tillverkas av 87 procent förnybart och växtbaserat material, korken av sockerrörsbaserad plast. Alla Fazer Aito Havredrycker är inhemska, mjölkfria och laktosfria. Bland de havredrycker som kan förvaras i rumstemperatur är Fazer Aito Havredryck och Fazer Aito Barista Havredryck glutenfria och de har även Gott från Finland-märket. Ekologiska Fazer Aito Luomu tillverkas av ekologisk havre.

Inspiration till smaknjutningar

Recepten i anknytning till Fazer Aito-produkterna utvecklas hela tiden i samarbete med finländska influencers. De senaste recepten har skapats med tanke på vårens högtider, till exempel alla hjärtans dag. Fler recept finns på www.fazeraito.fi

Bjud på en överraskning den 14 februari

Enkel varvad pudding (mjölkfri, laktosfri, vegansk, glutenfri)

2 portioner eller 4 små portioner

Rawgranola med jordnötssmör:

1 dl glutenfria havreflingor

1 dl mandlar eller cashewnötter

4 msk jordnötssmör

ca 10 små kärnfria dadlar eller 5 kärnfria medjool-dadlar

¼ tsk salt

Varva med

2,5 dl (1 burk) Fazer Aito Havrekakaosås

2,5 dl (1 burk) Fazer Aito Havrekolasås

Blanda alla ingredienser till rawgranolan i en mixer. Smula granolan i en ask och låt den stå i frysen i minst 20 minuter.

Tillaga puddingen genom att i portionsskålar varva vispad Fazer Aito Havrekakaosås, vispad Havrekolasås och rawgranola i så många lager som skålarna rymmer.

Fazer Aito Poke-tårta (mjölkfri, laktosfri, vegansk, glutenfri)

Botten

3 dl glutenfri mjölblandning
1 ½ dl socker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

½ dl matolja

1 ½ dl Fazer Aito Havrevaniljsås

1 dl Fazer Aito Havredryck Barista

Citronkrämsfyllning

1 ½ dl Fazer Aito Havredryck Barista

¾ msk potatismjöl

1 dl socker

½ dl citronsaft

Jordgubbsmousse

2 dl Fazer Aito Havrevisp

2 msk florsocker

1–2 msk frystorkat jordgubbspulver

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda olja, vaniljsås och havredryck i en annan bunke. Häll de flytande ingredienserna i bunken med de torra och rör till en jämn blandning med en visp. Häll smeten i en form (cirka 25 x 20 cm) klädd med bakplåtspapper eller direkt i en liten ugnsform. Grädda i ugn vid 175 grader i cirka 20 minuter.

Tillaga citronkrämen genom att mäta upp alla ingredienser i en kastrull. Hetta upp blandningen tills den tjocknar något och kokar upp. Ta kastrullen av plattan och låt krämen svalna en stund.

Stjälp upp den något avsvalnade tårtbotten på ett serveringsfat eller låt den vara kvar i formen. Tryck gropar i tårtbotten med hjälp av ett lagom stort, runt skaft till en slev. Häll lite citronkräm åt gången i groparna och över tårtbotten. Bred ut krämen med en slickepott eller kniv. Du kan också försiktigt knacka formen eller serveringsfatet mot bordet så att krämen rinner bättre ner i groparna. Tillsätt kräm efter behov. Det räcker med ett tunt lager citronkräm på tårtbotten för att jordgubbsmoussen ska hållas på plats. Låt tårtan stå i kylskåp och svalna.

Ta ut tårtan ur kylskåpet strax före servering. Mät upp havrevisp, florsocker och en matsked frystorkat jordgubbspulver i en vispskål. Vispa ingredienserna, smaka av och tillsätt vid behov jordgubbspulver. Vispa blandningen till ett skum som kan spritsas. Om skummet blir för tjockt, tillsätt lite mer Fazer Aito Havrevisp.

Lägg jordgubbsmousse i en spritspåse med en sked och spritsa moussen till vackra rosor på tårtan med ett stjärnformat spritsmunstycke.  

Ytterligare information

 

Susanna Kallio, varumärkes- och kategorichef, Fazer Lifestyle Foods, susanna.kallio@fazer.com, tfn +358 40 546 2885

 

Susanna Brummer, kommunikationschef, Fazer Lifestyle

Foods, susanna.brummer@fazer.com, tfn +358 40 742 9495

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8–16, tfn +358 40 668 2998 och e-post media@fazer.com.

Bilder för redaktionellt bruk: https://www.fazergroup.com/fi/medialle

Kuvapankki - Media_Press - Finland - Fazer Aito uutuudet T1 2021

Fazer-koncernen

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. I sin strävan För perfekta dagar, formar Fazer framtidens smaker, traditioner och matupplevelser. Förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter, fokuserar vi på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Vi vill att människorna skall uppleva den nordiska magi vi skapar. Fazer fokuserar på snabbrörliga konsumentprodukter, har verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2019 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 9 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact.Northern Magic. Made Real.

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit