• news.cision.com/
  • Fazer Group/
  • Fazer ALKU-produktfamiljens nyhetssmak, Kanelbulle, charmar vänner av bekanta och hemtrevliga smaker

Fazer ALKU-produktfamiljens nyhetssmak, Kanelbulle, charmar vänner av bekanta och hemtrevliga smaker

Report this content

Mysli- och granola-produkterna i Fazer ALKU-familjen får ett nytt tillskott i mars 2021. Produktfamiljen utökas med den välbekanta och mjukt kryddiga smaken hos läckra Kanelbulle-granola. Nyheten är mångsidig och passar även för efterrätter och glass.

Läckra att avnjutas som sådana eller som en del av en måltid eller efterrätt

Fazer ALKU-produktfamiljens mysli- och granola-produkter erbjuder konsumenterna läckra och överraskande nya slags mysli- och granola-alternativ för morgon- och mellanmål. De mångsidiga produkterna passar även till att avnjutas tillsammans med efterrätter och glass.

Utöver läckra spannmål som växt på finländska åkrar innehåller produkterna torkade bär och frukter samt hela frön. En del av produkterna är smaksatta med bekanta kryddor, såsom kanel och kardemumma. Myslin innehåller rikligt med olika slags flingor, medan granolan innehåller knapriga granolabitar av inhemsk havre.

Fazer ALKU-mysli och granola tillverkas till 100 procent av inhemskt spannmål vid Fazers kvarn i Lahtis. Mysli- och granolaprodukterna är sötade med honung, i det veganska alternativet har äppelsaft använts som sötningsmedel. Inga tillsatsämnen används i produkterna.

Fazer ALKU Kanelbullegranola, 375 g

Bekant och hemtrevlig smak – som hembakade kanelbullar. Den charmerande granola-nyheten utgörs av rostad fullkornshavre smaksatt med kanel, kardemumma och honung. Den lekfullt knapriga granolan passar på frukostbordet, som mellanmål, för bakning och tillsammans med glass. Kanelbullegranolan är fiberrik (8 %) och innehåller inga tillsatsämnen. Sötman kommer från den honung som används vid produktionen av granola. Granolanyheten som lanserades i butik i mars 2021 är tillverkad av inhemsk fullkornshavre vid Fazerns kvarn i Lahtis. Produkten har beviljats ursprungsmärket Gott från Finland.

Förpackningen är enkel att öppna och försluta och har en praktisk hällpip. Kartongförpackningen har ett bionedbrytbart fönster och kan återvinnas i sin helhet som kartong.

Ytterligare information:

Fazer ALKU-produkterna, Kategorichef Jenni Vesalainen, Fazer Finland Oy, Fazer Kvarn, jenni.vesalainen@fazer.com, tfn 040 720 2129

Taina-Lampela Helin, kommunikationschef, Fazer-koncernen, taina.lampela-helin@fazer.com, tfn +358 40 668 4600

Fazers medietelefon är öppen vardagar klockan 8–16, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

Fazer ALKU-webbplats:

https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/alku/

Produktbilder som lämpar sig för tryck:

www.fazergroup.com/pictures -

Media_Press - Fazer_ALKU_Novelties_March_2021

Fazer-koncernen

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Enligt sin vision För perfekta dagar, formar Fazer framtidens smaker, traditioner och matupplevelser. Förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter, fokuserar vi på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Vi vill att människorna skall uppleva den nordiska magi vi skapar. Fazer fokuserar på snabbrörliga konsumentprodukter, har verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2020 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 8 500. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact.

Northern Magic. Made Real.

Avainsanat:

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit