Fazer bygger ett besökscenter i världsklass i Vanda

Fazer har börjat bygga ett nytt och med finländska mått unikt besökscenter på sitt fabriksområde i Vanda. Grundstenen murades i dag, och centret förväntas stå färdigt hösten 2016, när det har gått 125 år sedan Fazer grundades. 

Fazer har en lång tradition av att ta emot gäster. Besöksverksamheten inleddes redan för över 60 år sedan, då konfektyrfabriken var belägen på Fabriksgatan i Helsingfors, och fortsatte då fabriken flyttades till Fagersta i Vanda. I dag är Fazer ett av de mest populära besöksmålen i huvudstadsregionen: årligen besöks fabriksområdet av ungefär 50 000 personer, och fler skulle vara intresserade. På grund av det stora intresset har Fazer börjat bygga ett nytt besökscenter för att bättre kunna ta emot det ständigt ökande antalet gäster.  

Centret, som blir klart hösten 2016, kommer att erbjuda besökarna en mer upplevelserik utställningshelhet, planerad för alla sinnen. Besökarna får bekanta sig med allt som Fazer står för, bland annat Fazers verksamhet, breda utbud produkter, långa historia, arbete inom företagsansvar och innovationer. Också välmående och hälsa är bärande teman i centret, både i fråga om centrets arkitektur och utställningar samt i de workshopar som arrangeras i centret. Workshoparna ger besökarna en möjlighet att med hjälp av Fazers specialister till exempel fördjupa sig i hur man bakar ett perfekt bröd eller komma med idéer för framtidens skolmat.  

”Det nya centret gör det möjligt att välkomna fler besökare än tidigare, då vi för tillfället inte kan ta emot alla som skulle vara intresserade av att komma. Vi kan också skapa en mer upplevelserik och undervisningsbetonad varumärkesupplevelse i den nya byggnaden. Vi kan till exempel åskådliggöra hur vi köper in råvaror och berätta historier om våra älskade varumärken på ett helt nytt sätt. Vi vill också betjäna allt fler internationella gäster i  framtiden”, berättar Ulrika Romantschuk, Fazers direktör för kommunikation och varumärkesledning.

Det nya besökscentret byggs med finländska krafter

Fazers nya besökscenter är också en satsning på finländsk design och finländskt arbete. Centret har planerats av arkitektbyrån K2S, som också ligger bakom kapellet i Kampen, och finländska SVR bygger centret. Finländska Ateljé Sotamaa valdes ut för att planera besöksupplevelsen i centret.

”Vi ville utnyttja finländskt kunnande i byggandet av besökscentret, och arkitekternas vision speglar vårt varumärke - där kombineras hög kvalitet och konsumentfokus. Arkitekturen respekterar miljön och inspirerar till njutning, och det upplevelsebetonade centret ger var och en möjlighet att skapa sin egen besöksupplevelse. Besökscentret blir ett kännetecken för vårt fabriksområde i Vanda. Det är det första som besökarna får syn på, och förhoppningsvis blir upplevelsen ett kärt minne”, fortsätter Ulrika Romantschuk.  

Ytterligare information:
Liisa Eerola, Director, Confectionery Communications & Group Partnerships, Fazer-koncernen, tel. 044 710 8860

E-postadresserna har formen fornamn.efternamn(at)fazer.com

Websida http://www.fazergroup.com/sv/besokcenter

Instagram @FazerSuomi #VisitFazer


Bilder lämpliga för tryck:

www.fazergroup.com/pictures, ”Media_Press” - Vierailukeskus

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till över 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer-koncernens omsättning 2014 uppgick till mer än 1,6 miljarder euro och företaget har över 15,000 anställda. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt