Fazer Café Glogatan 3 moderniseras med respekt för byggnadens historia

På Fazer Café Glogatan 3 möter dagens trender Fazers 120-åriga traditioner i fullständig harmoni. Nu moderniserar vi servicelinjen i caféet och förnyar samtidigt vårt sortiment. Moderniseringsarbetena i caféet blir klara den 26 maj 2018.

Fazer Café Glogatan 3 är en populär mötesplats för stadsborna i hjärtat av Helsingfors – och har varit det alltsedan grundandet 1891. För att kunna tillgodose kundernas behov som förändras med tiden har caféet moderniserats flera gånger under dess historia. Vid denna modernisering förnyar vi caféets servicelinje från början av 2000-talet med respekt för och genom att framhäva ursprungliga element.

Målet med moderniseringen är att kunna erbjuda en allt bättre och mer smidig kundupplevelse. ”Fazer Café Glogatan 3 är flaggskeppet för våra caféer, och vi vill vara det bästa caféet i Helsingfors. För oss är det viktigt att servicen fungerar. De nuvarande

glasdiskarna och maskinerna har nått slutet av sin livscykel, och nu var det dags att modernisera servicelinjen och samtidigt även förnya sortimentet”, säger Miika Kostilainen, VD för Fazer Retail Finland.

Fazer Café Glogatan 3:s ytterst populära brunch och frukost förnyas. Det salta sortimentet kompletteras med varma smörgåsar, ugnsbakad potatis och Gloets smörrebröd, som tillagas enbart på Glogatan 3. Fazers klassiker från eget konditori, t.ex. bebéer och potatisbakelser, får sällskap av intressanta nyheter. Eller vad sägs om vegansk aprikos- och skogsbärstårta? Sortimentet kompletteras även med färskpressad juice som tillagas på plats och uppiffade glassportioner. Glass har funnits på menyn alltsedan caféet öppnade och tryffelglass är ett av de klassiska recepten.

Museiverkets utlåtande har beaktats vid planeringen

Den nuvarande byggnaden uppfördes 1930 och den har ritats av Gösta Juslén. Moderniseringen har planerats av designbyrån AIVAN. För att lokalens historiska värde ska bevaras har alla planerade ändringar presenterats för Museiverket. ”Moderniseringen görs med respekt för caféets 126 år långa historia. Även materialen har valts så att de värdefulla skyddade objekten framträder bättre än tidigare”, säger Kostilainen.

Renoveringen börjar den 14 maj och pågår i två veckor. Caféet är öppet även under renoveringen, men med ett något mindre sortiment. Frukost och lunch samt helgbrunch serveras även under renoveringen. Moderniseringen av Fazer Café Glogatan 3 blir klar den 26 maj 2018.

#fazercafé #fazerkluuvi

Ytterligare information:

Mari Routama, Customer Experience and Marketing Director, tfn 044 710 9657

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8.00–16.00, tfn 040 668 2998
E-postadresserna på Fazer har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Fazer koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, vegetabiliska måltider och mjölkfria produkter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Vi har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är Mat med mening. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit