Fazer Café Glogatans ikoniska julfönster sprider glädje i Helsingfors

Report this content

I september 2021 var det exakt 130 år sedan Karl Fazer öppnade ett konditori på Glogatan 3 i centrala Helsingfors. Sedan dess har Fazers godsaker varit en del av finländarnas läckraste stunder, särskilt på julen. På Glogatan tillverkas alltjämt julklassiker för hand, till exempel tjinuskistänger och snötranbär. Karl Fazers fru gjorde caféets skyltfönster till ett begrepp, och 1930 smyckade köpmännen på Glogatan i Helsingfors sin första julgata under ledning av Bertha Fazer. Traditionen lever vidare när Alexandersgatan i Helsingfors får sin festliga belysning vid den traditionella julöppningen i Helsingfors den 27 november 2021.

I år är det Fazers stycksaksgäng som har intagit Fazer Café Glogatans julfönster. Den bedårande, magiska snövärlden har hämtat inspiration från Fazer Stycksaker-adventskalendern. I julfönstret får vi se samma figurer på äventyr med idrott och lek i den magiska snövärlden. I snöäventyret deltar en snögubbe tillsammans med samtliga 12 Fazer Stycksaker i form av de välbekanta och populära stycksaksfigurerna. Hittar du din favorit?

Juldelikatesser från Fazer Café

Utöver traditionella julprodukter inkluderar Fazer Caféernas sortiment även nyare klassiker, som cheesecake smaksatt med glögg. Det finns olika sorters julbullar fyllda med bland annat kanel och ingefära. Saffran i sin tur finns i såväl saffransknutar som luciadagsfavoriten lussekatter.

Julstubbe

Mjölfri tårtbotten som görs på mandelmjöl och hackade hasselnötter. Inuti fyllig hasselnötspraliné, vaniljpannacotta och sammetslen chokladmousse.

Julcheesecake

Fazer Cafés cheesecake smaksatt med vanilj toppas med en glöggsmakande glasyr och pepparkaksdekorationer.

Dadelkaka

Traditionell och saftig mjuk julkaka.

Bakverken kan enkelt beställas i förväg i Fazer Cafés webbutik (www.fazer.fi/tilaatuotteita) och hämtas på önskat café.

Ytterligare information:

Fazers medietelefon är öppen vardagar klockan 8–16, media@fazer.com, tfn +358 40 668 2998

Liisa Eerola, kommunikationsdirektör, Fazer i Finland, liisa.eerola@fazer.com

Produktförfrågningar för fotograferingar: media@fazer.com

Fazer-koncernen

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Enligt sin vision För perfekta dagar, formar Fazer framtidens smaker, traditioner och matupplevelser. Förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter, fokuserar vi på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Vi vill att människorna skall uppleva den nordiska magi vi skapar. Fazer fokuserar på snabbrörliga konsumentprodukter, har verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2020 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 8 500. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact.

Northern Magic. Made Real.

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit