Fazer Café i Björneborg under SuomiAreena och Pori Jazz

Fazer öppnar igen ett pop up-café i Björneborg i juli. I år finns caféet på adressen Yrjönkatu 12 vid Itäpuisto. Fazer Café är öppet under SuomiAreena och Pori Jazz  11–17 juli. Förutom läckra caféupplevelser erbjuder Fazer SuomiAreenas gäster olika samhällsevenemang. 

Andra veckan i juli öppnar Fazer ett Fazer Café i Björneborg, som är centrum för sommar-Finland under SuomiAreena och Pori Jazz. Fazer Café är centralt placerat, i hörnet av Yrjönkatu och Itäpuisto, och bjuder på välbekanta Fazer-klassiker, läckra bakverk, bröd och uppiggande mellanmål. Pop up-caféet har planerats särskilt med tanke på SuomiAreenas besökare.

”Vi ville ha ett äkta Fazer Café i Björneborg, som samtidigt fungerar som mötes- och evenemangsplats för deltagarna i SuomiAreena och Pori Jazz. På caféet kan man inleda dagen med en god frukost eller fortsätta diskussionen över en kaffekopp vid slutet av dagen. Alla som njuter av det somriga Björneborg är välkomna till caféet – såväl björneborgsbor som turister och evenemangsbesökare” säger Miika Kostilainen, som leder affärsverksamheten Fazer Cafés.

Fazer Café i händelsernas centrum i Björneborg

Temat för SuomiAreena är i år finländskt arbete och medborgarorganisationernas verksamhet. Som en del av evenemanget arrangerar Fazer både egna och andras tillställningar i caféet. På Fazers egen tillställning onsdagen den 13 juli klockan 10 avslöjas företagets gåva till Finland, som firar 100-årsjubileum 2017. Vid evenemanget diskuterar Fazers koncernchef Christoph Vitzthum finländskt arbete med undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen, fackförbundet PAM:s ordförande Ann Selin, Diakonissanstalten i Helsingfors verkställande direktör Olli Holmström, Kynnys ry:s ordförande Amu Urhonen och Startup Refugees-nätverkets grundare Riku Rantala. På tisdag och fredag under evenemangsveckan, klockan 11-17, ger Konsumentförbundet besökarna möjlighet att delta i den nationella svinntävlingen, vars mål är att dela goda idéer och därmed minska matsvinnet i hela kedjan. Torsdagen den 14 juli klockan 11.30 inbjuder Diakonissanstalten i Helsingfors alla SuomiAreenas besökare att spräcka sin egen attitydbubbla om invandrare.

”I höst har det gått 125 år sedan den unge och modige Karl Fazer öppnade sitt första café på Glogatan i Helsingfors. Genom historien har caféerna fungerat som scen för den samhälleliga diskussionen. SuomiAreena är ett betydande evenemang och därför vill vi vara med i Björneborg även i år ”, säger Fazers kommunikations- och varumärkesdirektör Ulrika Romantschuk.

I pop up-caféets andra våning finns också ett konferensutrymme för 8 personer, som kan reserveras. Kontakt: katja.steinby@fazer.com

Ytterligare information:

Liisa Eerola, Director, Confectionery Communications & Group Partnerships, Fazer-koncernen, tel. 044 710 8860

E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Fazers mediatelefon, vardagar kl 8-16, tel. 040 668 2998

Fazer Café i Björneborg:

Yrjönkatu 12, 28100 Björneborg

Öppet: 11.–16.7  kl. 8-21, 17.7  kl. 9-16
Webbsida www.fazer.fi/cafepori

#fazerporissa #125syytäjuhlaan #fazercafe #suomalaistahyvää

Bilder av Fazer Café-konceptet:
www.fazergroup.com/pictures ”Media_Press”, ”Fazer Café Porissa”

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. I år firar Fazer 125-årsjubileum och att det är 150 år sedan företagets grundare Karl Fazer föddes. Fazer-koncernens omsättning 2015 uppgick till mer än 1,5 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit