Fazer Cafés öppnar nytt café i Tölö

Report this content

Torsdagen den 22 november 2018 öppnar Fazer ett nytt Fazer Café i Tölö på Topeliusgatan 17. I det moderna caféet kan besökarna avnjuta klassiska bakverk och skickligt tillverkade smörgåsar samt köpa med sig olika take away-produkter, bland annat fräscha sallader och smoothies.

Högklassiga produkter och service sju dagar i veckan

Tölö är en av Helsingfors mest kända stadsdelar och ett bekant område för cafékedjan Fazer Cafés, eftersom ett av Fazers konditori-caféer låg där en gång i tiden. Nya Fazer Café som rymmer 40 gäster ligger mittemot Tölö bibliotek, i korsningen av Topeliusgatan och Eino Leinos gata.

”Fazer Café Tölö ligger i gatuplanet och är lättillgängligt från alla väderstreck. Hos oss kan du avnjuta en läcker frukost eller lunch och klassiska bakverk eller köpa med dig färdigpackade sallader, rågrötar och smoothies. Personlig kundservice är en hederssak för oss, liksom för hela vår kedja”, säger Miika Kostilainen, VD för Fazer Retail Finland och ansvarig för Fazer Cafés.

Fazer Café Tölö är öppet alla dagar i veckan. Caféets specialitet är handgjord choklad samt konditorbakade hantverkstårtor och handbakat Gateau-bröd som levereras varje morgon från hantverksbageriet i Sörnäs. I sortimentet ingår även specialkaffe och -drycker.

Ansvarstagande betyder allt mer även för cafébesökare    

Fazer Cafés strävar efter att varje cafébesök ska vara en unik upplevelse. Gästerna uppskattar personlig service och ett sortiment och en miljö som tillgodoser deras behov. Cafékedjans sortiment grundar sig på hantverksskicklighet och äkta, högklassiga råvaror. Ansvarstagande får en allt viktigare roll.

”Utöver att vi använder ansvarsfullt producerad kakao har våra caféer bland annat kaffeblandningarna Fazer Blend och Fazer Espresso Blend som är ansvarsfullt producerade”, säger Kostilainen, och tillägger att även inhemskt ursprung är viktigt. ”Vi prioriterar inhemska råvaror alltid när det är möjligt med hänsyn till pris, kvalitet och tillgång.”

Finlands fjortonde och Helsingfors nionde Fazer Café i Tölö bygger vidare på den legendariska historia som Karl Fazer inledde för 127 år sedan då han grundade sitt fransk-ryska konditori på Glogatan i Helsingfors. Karl Fazer var en fördomsfri sockerbagare vars mod och entreprenörsanda alltjämt styr familjeföretaget Fazers verksamhet.

Det finns Fazer Caféer i huvudstadsregionen samt i Tammerfors, Åbo och Vasa.

Fazer Café Tölö, Topeliusgatan 17, 00250 Helsingfors

Öppettider: må–fr 6.45–19, lö 10–18, sö 8–15

Ytterligare information:

Miika Kostilainen, VD, Fazer Retail Finland, miika.kostilainen@fazer.com, tfn +358 40 486 9832

Taina Lampela-Helin, kommunikationschef, Fazer-koncernen, taina.lampela-helin@fazer.com, tfn +358 40 668 46 00

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8.00–16.00, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

Webbplats: https://www.fazer.fi/fazer-cafe/kahvilat/fazer-cafe-toolo/

#fazercafe #suomalaistahyvää

Bilder som lämpar sig för tryck:
www.fazergroup.com/pictures, ”Media_Press”, ”Fazer Café Töölö, Helsinki

Fazer-koncernen  

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, mjölkfria produkter, vegetabiliska måltider och on-the-go-mat och -drycker samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening Koncernen har verksamhet i åtta länder och exporterar till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, engagerade och kunniga medarbetare samt företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. 

Vi skapar smakupplevelser 

Avainsanat:

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit