Fazer donerar 100 000 euro till Helsingfors universitet

Fazer fortsätter att stöda den inhemska toppforskningen och donerar 100 000 euro till Helsingfors universitet. Donationen riktas till agrikultur- och forstvetenskapliga utbildningen. Finländskt arbete och finländsk kompetens har byggt Fazer under 125 års tid, och Finland behöver också i framtiden kunniga medarbetare.

Hur vi producerar och konsumerar mat har stor inverkan på miljön och samhället. Det vi äter varje dag påverkar också vår hälsa och vårt välmående. Fazer vill erbjuda produkter och tjänster som möjliggör en ansvarsfull livsstil nu och i framtiden. Högskolorna är viktiga samarbetspartners, vid dem utförs betydande forskningsarbete och de utbildar branschens framtida toppexperter. Med donationen vill Fazer understöda det akademiska kunnandet inom livsmedelsbranschen och forskningens utveckling i Finland. Fazers framgång bygger på finländskt arbete och yrkeskunskap samt sätt att hitta nya förmågor.  

”Finland behöver toppexperter inom livsmedelsbranschen även i framtiden. Intresset för hälsa och välmående ökar och konsumenterna vill göra ansvarsfulla val. Detta sporrar oss att forska och skapa helt nya produkter och tjänster, som i sin tur inspirerar till njutning och välmående”, säger Fazers koncernchef Christoph Vitzthum.

”Helsingfors universitet är mycket tacksamt över donationen. Donationsmedlens betydelse framhävs i synnerhet under ekonomiskt utmanande tider. De möjliggör nya strategiskt betydelsefulla investeringar”, berättar Helsingfors universitets kansler Thomas Wilhelmsson.

Fazer stöder akademisk forskning för att skapa gemensamt värde, verifiera sina produkters hälsoeffekter, skapa nya innovationer och vara en attraktiv arbetsgivare.

Fazer samarbetar med olika universitet och forskningsinstitut. Till dessa hör bland andra i Finland Helsingfors universitet, Östra Finlands universitet samt Aalto-universitetet och i Sverige SLU Uppsala och Lund consortium. År 2015 donerade Fazer medel till två universitet för att stödja akademisk forskning i Finland. Donationer på 100 000 euro var gjordes till agrikulturforstvetenskapliga fakulteten vid Helsingfors universitet och Hanken Svenska handelshögskolan. Redan år 2010 deltog Fazer i Hankens medelinsamling genom att donera 100 000 euro. Fazer samarbetar kontinuerligt med dessa och andra forskningsinstitut samt hälsovårdsexperter, för att studera frågor som är viktiga med tanke på  konsernens utbud.

Ytterligare information:

Ulrika Romantschuk, SVP, Communications & Branding, Fazer-koncernen
p. 040 5664246

Fazers mediatelefon, vardagar kl 8.00–16.00, tel. 040 668 2998

E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. I år firar Fazer 125-årsjubileum och att det är 150 år sedan företagets grundare Karl Fazer föddes. Fazer-koncernens omsättning 2015 uppgick till mer än 1,5 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit