Fazer donerar blåbärspajer med kvarg till daghem i Vanda för att hylla Finlands naturdag

Report this content

Finlands naturdag firas den 31 augusti 2019. Eftersom Fazer ligger i Vanda, vill företaget uppmuntra lokala daghem att göra en skogsutflykt veckan före Finlands naturdag och samtidigt donera Fazers blåbärspajer med kvarg som matsäck till 20 daghemsgrupper. Det finns blåbärspajer med kvarg för upp till 500 skogsvandrare. Den officiella delikatessen på Finlands naturdag är just blåbärspaj.

Skogsutflykterna, som ordnas av de finländska daghemmen, är en del av vår fina nationella tradition där barnen från barnsben lär sig att njuta av naturen och göra utflykter i skogen.

”Fazer vill värna om det finländska förhållandet till naturen, och till den finländska naturens ära donera Fazers blåbärspaj med kvarg till 20 daghemsgrupper för att avnjutas i samband med en skogsutflykt i augusti. Vi har inbjudit daghem i Vanda att delta eftersom Fazer är ett Vandaföretag” berättar Anniina Niemistö, kommunikationsdirektör, Fazer Bageri.

Miljövänligare förpackningar.

Fazers blåbärspajer är klassiker som bakats i bageriet i Vanda sedan 1971. Blåbärspajen är en traditionell finländsk delikatess, som har ett härligt mjukt hjärta av kvarg mitt i den blåbärsfyllda pajen.

Bärpajernas förpackningar har i våras gjorts miljövänligare. Kartongen på förpackningens undersida är av oblekt kartongfiber och formen av aluminium har bytts ut till en pappersversion. Båda kan sorteras och återvinnas i kartonginsamlingen. Förpackningens omslag är tillverkat av trä. Det är tillverkat av återvinningsbart cellofan av naturens biomaterial.

Fazer arbetar systematiskt för att hitta miljövänligare förpackningsmaterial samt minska användningen och förbättra återvinningen av plast. Av Fazer Bageris förpackningsmaterial kan 99 % sorteras för återvinning. Även de sista förpackningsmaterialen kommer att bli återvinningsbara inom den närmaste framtiden.

Många finländare tycker att sortering är krångligt på grund av svårtydda återvinningssymboler. Många vet inte hur olika material ska sorteras. Fazer Bageri har börjat ändra sina återvinningssymboler så att sorteringsanvisningarna är tydliga och klara.

”Finländarna har gett oss mycket positiv respons om återvinningsanvisningarna. De anses vara tydliga”, fortsätter Niemistö.
 

Fazers hållbarhetsarbete

Hållbarhet är en viktig del av Fazers strategi och centralt i bolagets omvandling till ett modernt hållbart matföretag. Sätten att producera och konsumera mat har stor inverkan på miljön, samhället och välfärden, och därför ser vi även över den övergripande miljöeffektiviteten för våra förpackningar.

Fazer-koncernens fyra ambitiösa hållbarhetsmål är 1) 50 % mindre utsläpp 2) 50 % mindre matsvinn 3) 100 % ansvarsfulla inköp 4) mer växtbaserat.

Du kan läsa mer om Fazer-koncernens hållbarhetsmål på:

https://news.cision.com/fi/fazer-group/r/fazerin-vastuullisuustyolle-nelja-kunnianhimoista-tavoitetta,c2755550

#ruokaajollaonmerkitys #ratkaisujaruuasta #northernmagicmadereal

Ytterligare information:

Anniina Niemistö, kommunikationsdirektör, Fazer Bageri Finland, anniina.niemisto@fazer.com, tfn +358 40 674 4672 

Läs mer om Finlands naturdag: https://www.suomenluonnonpaiva.fi

Läs mer om Fazers blåbärspajer med kvarg: https://www.fazer.fi/sv-FI/produkter-och-kundservice/9059/fazer-blabarspaj-med-kvarg-2st-140g/

Fazer-koncernen

1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact.

Northern Magic. Made Real.

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit