Fazer dukar upp med fräscha nyheter och tidlösa klassiker till påsk

Report this content

I påsk får vi njuta av att vara hemma i sällskap av nära och kära. Fazers påsksäsong inkluderar fräscha nyheter och tidlösa klassiker gjorda för att skapa njutning i dagens bästa stunder.

För gemensamma smaknjutningar


Aito Vaahtoutuva Kaura Vaniljakastike

Växtbaserade Aito Kaura Vaniljakastike, som gör sig utmärkt i desserter och bakverk eller naturell exempelvis till pajer, har fått nytt recept och är nu, utöver mjölkfri och laktosfri, även glutenfri och vispbar. Produkten tillverkas på Fazers fabrik i Koria av inhemsk, glutenfri fullkornshavre.

Du trollar fram påskens enklaste delikatess av memma och luftigt vispad Aito Kauravispi eller Aito Vaahtoutuva Kaura Vaniljakastike. Strö över socker efter egen smak. Du kan också hälla Aito Vaahtoutuva Kaura Vaniljakastike som sådan över memma. 


Fazer Alku Frömysli med havre

De läckert knapriga Fazer Alku-granola- och -mysliblandningarna finns nu även i praktiska portionspåsar. Nya smaker är Frömysli med havre och Kakaogranola med hallon. Fazer Alku-mysliblandningarna i portionspåse tillverkas av inhemsk spannmål och innehåller varken tillsatt socker eller tillsatsämnen. Testa till frukost eller mellanmål till exempel med Fazer Yosa Havremål och fräscha frukter!

Produkten har beviljats ursprungsmärket Gott från Finland och Finlands Hjärtförbunds hjärtmärke Bättre val.


Fazer Yosa Mango-Passion

Denna nyhet bland Fazer Yosa-havreglassarna får sin exotiska smak av härligt fruktig mango- och passionsfruktsås. Havreglassen tillverkas av inhemsk havre och är mjölkfri, laktosfri och veganvänlig. Den fräscha nyheten är en utmärkt påskdelikatess som sådan, men är god även till exempel i den klassiska glassportionen banana split. Dela en banan på längden, skopa upp Fazer Yosa-glasskulor, ringla över choklad- eller kolasås och toppa portionen med luftigt vispad Aito Kauravispi och bär.


Sysselsättning för hela familjen


Fazer Mignon

Fazer Mignon-ägget passar till mycket! Denna traditionella och klassiska påskdelikatess har tillverkats alltsedan 1896, och efter Pihlaja-marmeladen är den vår näst äldsta konfektyrprodukt som fortfarande säljs. Varje Mignon-ägg tillverkas för hand med stor omsorg.

Mignon-äggen passar utmärkt till såväl påskpysslet hemma som äggletningen ute i trädgården. Mignon är gott även i varma drycker: skär ned ett halvt Mignon-ägg i varm mjölk, blanda med en stavmixer och häll upp i muggar. Garnera drycken med vispgrädde eller riven choklad. 


Tutti Frutti Spring Edition-påsar

De sprudlande fruktiga Tutti Frutti-dragéerna passar som dekoration på påskbordet och till garnering av desserter. Dragéerna är gelatinfria och tillverkas med naturliga färgämnen och aromer.

I vår kompletteras Tutti Frutti-produktfamiljen med den nya godispåsen Tutti Frutti Choco & beans som innehåller en härlig blandning av fruktgodis och sammetslen choklad. 


Fazer Moomin Gräddkola

Omar-gräddkolan har hänfört finländarna alltsedan 1966 och nu till påsk har den iklätt sig näpna Mumin-omslag. En påse innehåller cirka 30 individuellt förpackade kolor, vars omslag pryds av nio olika Muminfigurer. De pastellfärgade omslagen i en skål är en vacker påskdekoration i hemmet, och de inslagna kolorna kan gömmas till exempel i rajgräset till glädje för alla godisletare. 


Påskdelikatesser till kaffebordet


Fazer Marängbakelse med citron

Den laktosfattiga säsongsnyheten Fazer Marängbakelse med citron är ett vårfräscht inslag på kaffebordet. Som namnet säger består den av mjuk söt maräng och en fräsch citronfyllning. Den härliga vårbakelsen kompletterar påskens färger och är en elegant detalj till exempel vid sidan av gula servetter, tulpaner och videkissar. 


Fazer Mango-rahkaunelma wienerlängd

Fazer Mango-rahkaunelma är en härlig påsklängd som består av en läcker smördeg med riklig mangofyllning och citronkvarg. Denna laktosfattiga wienerlängd som bakas med äkta smör är ett enkelt och gott alternativ på kaffebordet i påsk.

Dukningstips: lägg upp den färdigskivade längden på en vacker kökshandduk i stället för på ett serveringsfat och dekorera med vårblommor.


Fazer Auringonpaiste rulltårta

Den fräscha vårsäsongsprodukten Fazer Auringonpaiste återvänder och hänför alla med sin soldränkta smakkombination av fräsch mango och sammetslen vit choklad. Rulltårtan passar utmärkt att servera som sådan, men med några enkla steg piffar du upp den till en ännu elegantare delikatess på påskbordet. Gör en läcker minivåningstårta av rulltårtan där mango och vit choklad kombineras med vispad havrevaniljsås och fruktiga Tutti Frutti Beans-dragéer.

 

Fazers choklad-, godis-, tuggummi-, kex-, pastill- och brödprodukter kan beställas online i Fazer Store på https://se.fazer.com/. Vi levererar till Fastlandsfinland, EU-länderna och Storbritannien.


Bilder:

www.fazergroup.com – kuvapankki – media_press – Finland – Fazerin pääsiäinen 2020


Ytterligare information:

Taina-Lampela Helin, kommunikationschef, Fazer-koncernen, taina.lampela-helin@fazer.com, tfn +358 40 668 4600

Fazers medietelefon är öppen vardagar klockan 8–16, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

Fazer-koncernen

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med missionen att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Fazer formar framtidens smaker, traditioner och matupplevelser förankrade i vårt unika arv och baserade på djupa konsumentinsikter. Vi fokuserar på innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Med fokus på snabbrörliga konsumentprodukter och vår direkt till konsument inriktade verksamhet, omvandlas Fazer till ett modernt hållbart matföretag med en gemensam riktning. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2019 uppgick till 1,1 miljarder euro och antalet anställda till närmare 9 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact.

Northern Magic. Made Real.

Avainsanat:

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit