Fazer Food & Co Ode serverar skandinaviska delikatesser från morgon till kväll

Report this content

Helsingfors centrumbibliotek Ode är en ny mötesplats på Medborgarplatsen i hjärtat av Helsingfors. Fazers nya restaurang Fazer Food & Co Ode öppnar 5 december 2018 på våning 1 och 3 betjänar gästerna från morgon till kväll. Skandinavisk kultur och ansvarsfull matkultur har fungerat som inspiration vid planeringen. På Ode kan du njuta av hjärtkanelbullar som har gräddats på plats, stanna för lunch, prova på läckra sapas eller ta ett glas vin medan du läser en bok.

Fazer Food & Co Ode är en trivsam restaurang där du samtidigt kan njuta av utsikten över Tölöviken. Sortimentet varierar efter dagens rytm. Frukost kan avnjutas på plats eller tas med. Vid lunchtid kan du välja mellan en rejäl salladsbuffé eller en hemlagad portion från köket. Eftermiddagens höjdpunkt är ”den nationella kaffepausen” som är ett tillfälle att unna sig något gott i vardagen. På kvällen kan du samla ett kompisgäng för att äta finländska sapas och sätta ihop en avsmakningsmeny av smårätter med vin. På helgerna erbjuds brunch.

”Vi vill stödja finländsk kultur i form av mat. Vi vill tillföra glädje och njutning i vardagen med en hälsosam och internationell twist. Vi finns runt om i Finland och det känns fantastiskt att få vara en del av den här nya ikoniska byggnaden i Helsingfors centrum som är en mötesplats för såväl barn, ungdomar och vuxna som seniorer. Ode är ett evenemangscentrum, en oas för böcker och en mångsidig stadsupplevelse. Det är ett nöje att få vara en del av upplevelsen och uppmuntra till möten i samband med mat”, säger Kristiina Ramirez, direktör för kundrelationer vid Fazer Food Services Finland.

Säsonger, finskhet och ansvarsfulla val

Inspirationen till restaurangtjänsterna har hämtats från den skandinaviska matkulturen. Vi använder huvudsakligen inhemska och säsongsbetonade råvaror.

”Vi vill att folk ska trivas och kunna göra enkla val som samtidigt främjar välmående och ansvarsfullhet. Gästerna har bland annat möjlighet att köpa ett kaffemånadskort, där det kan fylla sin återanvändbara kaffemugg. Vid mötesserveringen som börjar 2019 finns bland annat Brainhow-mellanmål som främjar hjärnaktivitet och möjlighet till fullständigt vegansk mötesservering”, berättar Kristiina Ramirez.

I restaurangerna tar vi hänsyn till bibliotekets mångfald av besökare och deras behov. Restaurangen på entrévåningen betjänar alla kunder i huset; biblioteksbesökare, allaktivitetssalens kunder och biografkunder. Tredje våningen är ett mer traditionellt biblioteksutrymme med tysta områden. Sortimentet i den öppna restaurangen på övervåningen fokuserar på kaffe och te, mellanmål, grönsaksdipp och måltidsbarer.

”Varumärket Fazer Food & Co representerar upplevelser och överraskningar. Dess syfte är att inspirera under dagen vare sig du tittar in för att läsa och njuta, träffa vänner över en bit mat eller om du behöver energipåfyllning i form av mellanmål”, berättar Ramirez.

Ode-bakelse och varma kanelbullehjärtan

Odes så kallade signaturprodukter är Ode-bakelsen och en hjärtformad kanelbulle som kan delas. Ode-bakelsen innehåller hallon och röda vinbär som båda är bekanta finländska smaker i kombination med internationella nyanser av ansvarsfull kakao, cashewnötter och kokos. Bakelsen lämpar sig även för veganer och personer med glutenfri kost. Odes stora varma kanelhjärta är en traditionell finsk bulle med kanelfyllning som kan delas.

Andra exempel på smaker är bland annat havtornsshot, granskottspannacotta, rödbetsgröt, havreciabatta med baljhavrefyllning och ciabatta med rödbeta och ekologisk feta.

Fazer Food & Co Ode öppnar 5.12.

Restauranger på våning 1 och 3.
Öppet må–fr kl. 8.00–22.00 och lö–sö kl. 10.00–20.00
Brunch från den 29.12.2018, Sapas-servering från den 7.1.2019, nationell kaffepaus från den 7.1.2019. Dessutom finns ett mötesutbud från 2019.

Ytterligare information:
Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8–16, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com https://www.fazerfoodco.fi/oodi

#oodileivos #oodipulla #oodihelsinki #fazerfoodco #fazerfoodservices 

Fazer-koncernen  

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, mjölkfria produkter, vegetabiliska måltider och on-the-go-mat och -drycker samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening Koncernen har verksamhet i åtta länder och exporterar till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, engagerade och kunniga medarbetare samt företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. 

Vi skapar smakupplevelser 

Avainsanat:

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit