Fazer Food Services förnyar sin operativa organisation i Finland

Fazer förnyar sin operativa organisation för restaurangtjänster i Finland för att utveckla sin verksamhet mot starkare kundfokus och säkerställa sin konkurrenskraft i den förändrade affärsmiljön. Fazer har avslutat samarbetsförhandlingarna inom Food Services-affärsverksamheten i Finland. Förhandlingarna berörde sammanlagt 74 personer. Som följd av de förändringar som verkställs avslutas 18 förmansuppgifter inom den operativa organisationen. Då förhandlingarna inleddes uppskattades förändringarna kunna leda till att högst 30 arbetsuppgifter upphör.

Fazer Food Services förnyar den operativa modellen inom affärsverksamheten i Finland för att stöda restaurangtjänsternas tillväxtstrategi. Målet är att stärka kundfokus. Den operativa verksamheten organiseras i följande kundgrupper: Barn och seniorer, studerande och evenemangrestauranger samt den arbetande befolkningen. Samtidigt tydliggörs roller och överlappande uppgifter inom förmansrollen upphör. Målsättningen med de planerade förändringarna är att stärka Fazer Food Services konkurrenskraft  på den förändrade marknaden.

”Den nya operativa organisationen där våra restauranger delas upp i kundgrupper möjliggör skräddarsydda servicelösningar för olika kunder. Som en del av arbetet för förändringen har vi redan i början av året startat ett brett utbildningsprogram med målet att ha ännu bättre kundservice i varje restaurang”, berättar Jaana Korhola, verkställande direktör för Fazer Food Services Finland.

Det är viktigt för Fazer att stöda de personer som har arbetat för företaget. ”Vi satsar på åtgärder som främjar möjligheterna att hitta nya jobb och diskuterar personligen situationen med var och en. Vi förmedlar aktivt lediga tjänster inom Fazer-koncernen och samarbetar med arbetskraftsförvaltningen”, berättar Korhola.

Fazer sysselsätter sammanlagt 6 700 personer i Finland, varav 3 300 arbetar för Fazer Food Services. Fazer Food Services erbjuder måltidstjänster i över 600 restauranger i hela Finland.

Frågor från media:

verkställande direktör Jaana Korhola, Fazer Food Services Finland, tel. 040 821 8641

kommunikationsdirektör Satu Ikäheimo, Fazer-koncernen / Fazer Food Services, tel. 050 380 4996

E-postadresserna har formatet fornamn.efternamn(at)fazer.com

Fazer-koncernen
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. I år firar Fazer 125-årsjubileum och att det är 150 år sedan företagets grundare Karl Fazer föddes. Fazer-koncernens omsättning 2015 uppgick till mer än 1,5 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit