Fazer förvärvar Kaslink – transaktionen har godkänts av det finska Konkurrens- och konsumentverket

Fazer-koncernens förvärv av det finska matföretaget Kaslink har slutförts i och med att transaktionen har godkänts av det finska Konkurrens- och konsumentverket. Kaslink har en bra position på den finska marknaden och har nyligen framgångsrikt etablerat sig även på den svenska marknaden. Kaslinks produkter säljs i över 15 länder i Europa. Genom förvärvet påskyndar Fazer sin omvandling till ett modernt hållbart matföretag med en gemensam riktning. 

Fazer-koncernen fokuserar på sina snabbrörliga konsumentprodukter (FMCG) och direct-to-consumer (DtC)-verksamhet, och förvärvar det familjeägda företaget Kaslink. Kaslink, som grundades 2001, är ett innovativt och flexibelt företag som erbjuder konsument- och matprodukter av hög kvalitet. Kaslink har specialiserat sig på att utveckla och tillverka nordiska matprodukter, inklusive matlagningsprodukter, drycker och snacks. Det förvärvade företaget kommer att ingå i affärsområdet Fazer Lifestyle Foods, som fokuserar på mjölkfria spannmålsprodukter, växtbaserade måltider och on-the-go mellanmålsprodukter och snacks.

Christoph Vitzthum, koncernchef för Fazer Group säger: Det är med stor glädje vi meddelar att förvärvet har blivit godkänt, Kaslink är helt i linje med vår strategi. Kaslink är en innovativ aktör med gediget kommersiellt kunnande, en modern produktionsanläggning och högt tekniskt kunnande. Tillsammans skapar dessa en konkurrenskraftig bas för försäljning, marknadsföring och tillverkning av meningsfulla matupplevelser i och utanför norra Europa.”

Fazer ser stora möjligheter i framtiden

Fazer förvärvar 100 % av Kaslinks aktier av grundaren Raino Kukkonen och hans söner Tuomas, Juha-Petteri och Matti Kukkonen. Alla Kaslinks medarbetare, inklusive bröderna Kukkonen, kommer att fortsätta som anställda hos Fazer-koncernen.

“Vi värderar familjen Kukkonens och samtliga Kaslinks medarbetares arbete högt och delar deras ambition att förändra hur världen äter i framtiden. Vi har stora förväntningar på tillväxt och internationalisering för mjölkfria produkter. Havre blir allt populärare. Vi vill främja en växtbaserad livsstil och bidra till människors hälsa samtidigt som vi gör något bra för vår planet," tillägger Christoph Vitzthum.

Den totala marknaden för mjölkfria produkter växer årligen med över 17 procent i västra Europa. Näringsrik och hållbar nordisk havre anses vara den bästa i världen tack vare de särskilda tillväxtförhållandena som inte kan återskapas  någon annanstans i världen.

Juha-Petteri Kukkonen, kreativ chef, Kaslink, säger: “Vi är mycket glada över att förvärvet har godkänts. Vi ser fram emot att erövra världen med utomordentlig nordisk havre.”

Kaslinks mjölkproduktion kommer att fortsätta som vanligt i nära samarbete med de lokala bönderna.

 

Kort om Fazer Lifestyle Foods

 • Grundat 2017
 • Omsättning 121 M€ år 2018
 • 290 medarbetare
 • Mjölkfria produkter och drycker, växtbaserade måltider, on-the-go mellanmålsprodukter och snacks, smoothies, gröt, müsli, frukostflingor och Fazer Kvarns B2B-produkter (mjöl, mjölmixer)
 • Varumärken: Fazer Alku, Fazer Yosa, Froosh och Frebaco
 • Verksamhet i alla nordiska länder
   

Kort om Kaslink

 • Grundat 2001
 • Omsättning 65 M€ år 2018
 • 170 medarbetare
 • Familjeägt företag med säte i Koria i sydöstra Finland
 • Varumärken: Kaslink Aito, Maire, Kaslink Koria, Kaslink Vesi och Nordic Cuisine
 • Produkterna sälj i över 15 länder i Europa

 

Ytterligare information:

Fazer medieservice +358 40 668 2998,  media@fazer.com   

Fazer-koncernen 

1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact 

Northern Magic. Made Real. 

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit