Fazer inspirerar till njutningar på Farmari-mässan

Lantbruksmässan Farmari, som arrangeras före midsommar (14. - 17.6) är ett av Finlands största publikevenemang. Fazer Food Services ansvarar för smakupplevelserna på mässan och erbjuder trendig mat, allt från små snacks till goda, hälsosamma luncher. I konceptet för mässområdets restauranger och caféer betonas inhemsk mat och lokala råvaror.

Fazer Food Services erbjuder delikatesser för alla smaker och inspirerar besökarna att njuta av upplevelserna på Farmari-mässan. På området finns mångsidiga måltidstjänster: caféer, grillar och mer traditionell lunchmat. 

”Det är fint att vara en del av ett betydande evenemang och genom maten inspirera besökarna att njuta av dagen på mässan. Vi har stor erfarenhet av massevenemang, så som skidtävlingarna i Lahtis år 2017 och Kaustby folkmusikfestival. Köksmästare från Fazer Culinary Team, som vann olympiskt guld, har varit med om att planera maten, och man kan också se dem i vimlet på Farmari-mässan”, berättar kunddirektör Kristiina Ramirez från Fazer Food Services Finland.

I den nya restaurangen på arenan kan man njuta av portioner av bistrotyp, så som nöt-, lax- och pulled havre-burgare. Den vegetariska matens popularitet har också noterats, och vid alla matpunkter serveras nya, läckra vegetariska alternativ. På planen kan man bland annat njuta av den traditionella Farmarikorven, hotdog i det lokala bageriets havre-lökbröd och grisklubbor.  

”I konceptet för mässområdets restauranger och caféer betonas inhemsk mat och lokala råvaror. Ett tiotal lokala leverantörer deltar, och förutom dem har vi större, långvariga leverantörer i Österbotten, som naturligtvis också är viktiga för att vi lyckas med smakupplevelserna under evenemanget”, berättar Ramirez.

Lokala proffs har rekryterats till lantbruksmässan, och cirka 150 personer arbetar i Fazers team under evenemanget.

Ytterligare information
kunddirektör Kristiina Ramirez, Fazer Food Services Finland, tel. 044 711 9564
Fazers mediatelefon betjänar vardagar kl. 8.00–16.00, tel. 040 668 2998
E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com
www.kokouksetjajuhlat.fi

#fazerfoodservices #suomalaistahyvää #fazerculinaryteam 

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit