Fazer säljer världens mest sällsynta choklad

Report this content

I november 2018 lanserar Fazer ett begränsat parti av Fazer Pure Ruby-choklad. Ruby-chokladen är en ny chokladsort, som ursprungligen kom ut på marknaden 2017. Den tillverkas av ruby-kakaobönor genom en unik tillverkningsmetod. Fazer Pure Ruby-chokladkakorna tillverkas på Fazers chokladfabrik i Vanda och säljs från och med november i besökscentret Fazer Experience, Fazer Caféerna och webbutiken Fazer Candy Store.

 

Ruby-chokladen har egenskaper från både mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad, men den är en egen chokladsort. Det har tagit över tio år att ta fram ruby-chokladen och den är en patenterad uppfinning.

”Ruby-chokladen får sina karaktäristiska drag från de speciella ruby-kakaobönorna. Choklad som tillverkas av dem är av naturen rosa till färgen och har en bäraktig smak, men den har ingen tillsats av färg- eller aromämnen”, säger Tiina Karppinen, direktör för produktutveckling på Fazer Konfektyr. Ruby-chokladen tillverkas av ansvarsfullt producerade kakaobönor som odlats i Elfenbenskusten, Brasilien och Ecuador.

Fazer Pure Ruby-chokladkakorna har tillverkats i ett begränsat parti på 15 500 stycken och varje chokladkaka är numrerad. Chokladen säljs från och med november i besökscentret Fazer Experience, Fazer Caféerna och webbutiken Fazer Candy Store så länge lagret räcker. 

Ytterligare information:

Fazer Candy Store
https://fi.fazer.com/

Fazers medietelefon är öppen vardagar klockan 8–16, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

Bilder: http://www.fazergroup.com/pictures - Media_Press - Fazer Pure Ruby

Liisa Eerola, kommunikationsdirektör, Fazer Konfektyr, tfn +358 44 710 8860

Fazer-koncernen  

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, mjölkfria produkter, vegetabiliska måltider och on-the-go-mat och -drycker samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening Koncernen har verksamhet i åtta länder och exporterar till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, engagerade och kunniga medarbetare samt företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. 

Vi skapar smakupplevelser 

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit