• news.cision.com/
  • Fazer Group/
  • Fazer tackar: Redan över 150 000 besökare i Fazer Experience besökscenter, som öppnade för ett år sedan

Fazer tackar: Redan över 150 000 besökare i Fazer Experience besökscenter, som öppnade för ett år sedan

Report this content

Fazer Experience besökscenter har varit populärt: under de första tolv månaderna har antalet besökare varit över 150 000, varav 60 % har deltagit i de guidade rundturerna. Antalet besökare under år 2017 uppnådde milstolpen 100 000 i augusti. Aktuellt i höst är bland annat Anthony Ubauds fotoutställning Stora drömmar, Halloween, Finland 100 och förväntan inför julen.

Fazers 60-åriga tradition av att ta emot besökare fick en ny dimension, när Fazer Experience besökscenter invigdes 17.9 2016 - på dagen 125 år efter att Karl Fazer öppnade sitt konditori på Glogatan. Den 1 oktober 2017 öppnades dörrarna för allmänheten. Fazer Experience har varit mycket populärt: under de första tolv månaderna har antalet besökare varit otroliga drygt 150 000 och responsen har varit utmärkt, vilket bland annat TripAdvisors certifikat Utmärkt mål bevisar.  

Fotoutställning, Finland 100 och säsonger

Besökscentret Fazer Experience omfattar en utställning, Fazer Café, en butik, mötestjänster och evenemang från kock- och bakskolor till födelsedagskalas för barn. Aktuella teman och årets säsonger syns i besökscentrets evenemang, dekorationer och utställningar. Under hösten kan besökarna bland annat uppleva Anthony Ubauds fotoutställning Stora drömmar 28.9 2017 – 31.1 2018, Halloween, ett välmåendeevenemang 4.11 och jubileumsåret Finland 100. Fotoutställningen Stora drömmar är en del av SOS-Barnbyars kampanj, som uppmuntrar barn att drömma. Fazer är SOS-Barnbyars samarbetspartner och har stött organisationen i över 40 års tid. Den uppskattade fotografen Anthony Ubaud växte själv upp i SOS-Barnbyn i Hagalund i Esbo och vill nu ge något tillbaka till organisationen, som tack för det stöd och de möjligheter han fått. Den trygga ungdomen och de många fritidsaktiviteter som barnbyn erbjöd skapade innehåll i livet och ledde till sist in den unge mannen på fotografbanan. Nu lever Anthony sitt drömliv som fotograf och familjefar. Anthonys egen historia var utgångspunkten för Stora drömmar-kampanjen, fotoutställningen och boken.

Inspirerande och interaktiv upplevelse

Fazer Experiences mål är ett inspirerande och interaktivt besök, där var och en har möjlighet att uppleva Fazer på sitt eget sätt samt upptäcka och lära nytt. Utställningens tropiska trädgård, där bekanta smaker som kakao, kanel och peppar visar upp sig som de ursprungliga, exotiska växter de är, har blivit besökarnas favorit. Fazer Experience erbjuder upplevelser för alla sinnen, och berättelsen framförs av utställningsföremålen och ny teknologi. Utställningen visas på guidade rundturer. Besökscentrets café och butik är öppna för alla. I butikens utbud på över 400 produkter finns både presenter och tillbehör till hemmafester. Nyheterna dyker alltid först upp i besökscentrets butik: just nu till exempel den efterlängtade pepparkakschokladen. På Fazer Café Fazerila kan man njuta av till exempel En bättre morgon-produkter eller av en helgbrunch med varm stämning. 

Den säregna arkitekturen bidrar till den fräscha och speciella besöksupplevelsen. Teräsrakenneyhdistys valde besöks- och mötescenterbyggnaden till mottagare av priset Årets stålkonstruktion i november 2016. Dessutom fick byggnaden arkitekturpriset Kehäkukka vid Vandas arkitekturdagar 1.3 2017.  

Bilder lämpliga för tryck:

www.fazergroup.com/pictures (Media_Press – Fazer Visitor Centre)

Ytterligare information och bokningar:

www.visitfazer.com  visitfazer@fazer.com

 #visitfazer
 

Anu Kokko, Director, Fazer Experience Visitor Centre, 040 504 2746
Fazer Experience besökscenter, Fazersvägen 6, 01230 Vanda                         

Fazers mediatelefon betjänar vardagar kl. 8.00–16.00, tel. 040 668 2998
E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är Mat med mening. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit