Fazer till final i riksomfattande skolmatstävling

Fazer Food Services team från Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu får slåss om segern i den riksomfattande skolmatstävlingen den 14 mars 2018 på Gastro-mässan i Helsingfors Mässcentrum. I Fazers lag deltar Mika Hällfors, Satu Palo-oja och Pooja Singh-Söderholm. Tävlingen ordnas nu för fjärde gången i syfte att höja skolmatens anseende.

Finalisterna i den riksomfattande skolmatstävlingen har utsetts. Bland de fem finalisterna återfinns Helsingin Suomalainen Yhteiskoulus köksteam som består av Fazer Food Services experter Mika Hällfors, Satu Palo-oja och Pooja Singh-Söderholm. Utöver Fazers team deltar skolkökslag från Uleåborg, Mäntsälä, Joensuu och Sodankylä i finalen. Den hålls i Mässcentrum i Helsingfors den 14 mars 2018 i samband med Gastro-mässan.

Fazers team betonar betydelsen av skolbespisningen

I Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu tillagas hela 1 400 matportioner om dagen och skolan har elever från årskurs tre upp till gymnasiet. För att kunna tillaga hälsosam och god mat till så många personer varje dag krävs det en passion för att skapa betydelsefulla matupplevelser. Det har Fazers team! För dem är tävlingen ett sätt att ha roligt och göra någonting kreativt tillsammans som de har nytta av även i det dagliga arbetet. Bland tävlingsrecepten återfinns både elevernas favoriträtter och helt nya rätter. ”Vårt mål är att höra till de bästa skolmatskockarna i Finland”, säger restaurangchef Mika Hällfors.

Mer information om Fazers lag:

https://www.parempaakouluruokaa.fi/puheissa/finalistit-2018/helsingin-joukkue-tekee-ruokaa-tarkkuudella-ja-tunteella/

Skolmaten väcker debatt och förenar

Tävlingen ordnas nu för fjärde gången och dess syfte är att höja skolmatens anseende och skapa nya recept för skolköken. Team från hela Finland har skickat in recept på en kötträtt, en vegetarisk rätt och en soppa till kvalet i tävlingen. Råvarorna till en portion fick kosta ungefär en euro. En jury bestående av ungdomar har utsett finalisterna utifrån rätternas smak och utseende samt hur väl de lämpar sig som skolmat. Tävlingen arrangeras av Continental Foods Finland i samarbete med Arla och Atria Food Services.

Mer information om tävlingen:

https://www.parempaakouluruokaa.fi/

Ytterligare information:

Medietelefonen är öppen vardagar kl. 8.00–16.00, tfn 040 668 2998
E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

#kouluruokakilpailu2018 #parempaakouluruokaa #kouluruokaa #ruokaystävä #ruokaajollaonmerkitys

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit