Fazer utmanar unga specialister att delta i tävlingen Global Impact Competition

Global Impact Competition utmanar företagsamma unga specialister inom sin bransch att fundera på de möjligheter att främja hälsa och välmående som teknologin ger. Fazer är en av tävlingens huvudsamarbetspartner. Genom att stöda tävlingen vill Fazer uppmuntra finländsk företagaranda.

Global Impact Competition arrangeras årligen av Singularity University. Vinnaren bjuds in till Silicon Valley för det tio veckor långa Global Solutions-programmet. Global Impact Competition-tävlingar arrangeras runt om i världen. Målsättningen med tävlingen är att hitta motiverade människor med en vilja att förändra världen med hjälp av teknologi. Tävlingen arrangeras nu för andra gången i Finland, i samarbete med sponsorföretag och de övriga nordiska länderna. Temat för år 2016 är Digital Health and Well-being (Digital hälsa och välmående).

"Vi är mycket entusiastiska över den här tävlingen. Vårt deltagande stöder vårt mål att förnya oss och söka nya verksamhetsmöjligheter med hjälp av öppen innovation. Vi vill utnyttja ny teknologi, bryta silon och utmana också oss själva till modiga och nya sätt att tänka”, säger Fazer-koncernens SVP, Strategy and Renewal Heli Arantola.

”Att lösa de största problemen i världen öppnar ett oändligt antal affärsmöjligheter. Detta sätt att tänka är en del av en växande trend i Silicon Valley, där företagare och investerare nu söker nya öppningar på området där teknologier som utvecklas snabbt och globala problem möts. Det är fint och mycket viktigt att framgångsrika finländska företag som Fazer är med i denna pionjärvåg”, säger Maria Ritola, alumn från Singularity University.

Genom att stöda tävlingen vill Fazer uppmuntra finländsk företagaranda med att ge unga specialister en möjlighet att lära sig mer och utnyttja toppteknologi för att lösa problem som är viktiga för samhället. Även Fazers historia började med en ung företagares uppfinningsrikedom år 1891. I år fyller Fazer 125 år.

Tävlingens tema, digital hälsa och välmående, har också en stark koppling till mat. Som den ledande producenten av mat och måltidstjänster i östersjöområdet är Fazer dagligen närvarande i miljontals konsumenters vardag.

”Vi hoppas att tävlingen ökar intresset för och diskussionen om mat som en faktor som upprätthåller hälsan och välmåendet. Vi följer med intresse utvecklingen av nya produkt- och serviceinnovationer som utnyttjar ny teknologi inom mat- och välmåendeområdena”, fortsätter Heli Arantola.

Fazer är med i flera samarbetsprogram med universitet och unga toppkrafter. Just nu pågår till exempel tävlingen RSA Design Awards, som handlar om att minska matsvinnet.

Ytterligare information:
Heli Arantola, SVP, Strategy and Renewal, Fazer-koncernen, tel. +358 500 505 762

E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Läs mer om tävlingen: http://global.singularityu.org/finland/gic/

Fazer-koncernen
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr- och kexprodukter samt måltids- och cafétjänster. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till över 40 länder. Över 95 % av våra bageri- och konfektyrprodukter som säljs i Finland tillverkas i Finland. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer-koncernens omsättning uppgick till knappt 1,7 miljarder euro år 2013, och antalet anställda är över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact (GC).

Vi skapar smakupplevelser

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit